Στο πλευρό του απλού βιομήχανου ο Μητσοτάκης: “Απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί…”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο όνομα της πλειοψηφίας, έχοντας εκλεγεί από το -ούτε καν- 40% των ψηφοφόρων επί των εγκύρων και από το 25% των πολιτών, αν λάβουμε υπόψη μας και την αποχή. Από αυτό το ύψος μιλάει για “διαφάνεια” και “ηλεκτρονικές ψηφοφορίες” -δηλαδή φακέλωμα- στα συνδικάτα.

Σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, σαν που ταιριάζει στο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό του ΣΕΒ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό του απλού, χειμαζόμενου καπιταλιστή, ξεσπαθώνοντας εναντίον των πολλών στο όνομα των πολλών, της πλειοψηφίας.

“Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί” έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, λέγοντας πως αυτό γίνεται επειδή “μερικοί επαγγελματίες συνδικαλιστές αντιδρούν στη διαφάνεια” και έχουν χάσει την επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση νομοθετεί την αντιπροσωπευτικότητα και τη λογοδοσία των σωματείων και στέκεται στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που κουράστηκαν να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Κάτω ακριβώς από την ανάρτηση, υπάρχουν ψύχραιμα σχόλια οπαδών του, του στιλ: Μας έχουν κουράσει παρα πολύ οι κομμουνιστές κυριακο ! Βγαλτους άμεσα εκτός νόμου ! Θα σώσεις τον τόπο μας έτσι ! Θα σε ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές Ελλήνων , αν προλάβουν να υπάρξουν !

Ας ανακεφαλαιώσουμε, για να δούμε σε τι γίναμε σοφότεροι σήμερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο όνομα της πλειοψηφίας, έχοντας εκλεγεί από το -ούτε καν- 40% των ψηφοφόρων επί των εγκύρων και από το 25% των πολιτών, αν λάβουμε υπόψη μας και την αποχή. Από αυτό το ύψος μιλάει για “διαφάνεια” και “ηλεκτρονικές ψηφοφορίες” -δηλαδή φακέλωμα- στα συνδικάτα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας λέει ότι απέργησαν οι λίγοι, κυρίως κάτι επαγγελματίες συνδικαλιστές. Και ίσως να είχε δίκιο, αν είχε υπόψη του τη γραφειοκρατική κλίκα της ΓΣΕΕ και την απελπιστικά άμαζη συγκέντρωσή της στην Κλαυθμώνος.

Δεν είχε ωστόσο τίποτα να πει για τις δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Ούτε για τις συνθήκες τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, όπου κάθε απεργός νιώθει από πάνω του την απειλή της απόλυσης. Ούτε για τον κόσμο που μπορεί να ήθελε να κατέβει στις συγκεντρώσεις, αλλά έμεινε σπίτι του, λόγω της δυσκολίας στις μετακινήσεις. Ούτε προφανώς για τους επαγγελματίες εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που δεν έκαναν το παραμικρό για να πετύχει η σημερινή απεργία.

Η κυβέρνηση δεν έχει χάσει την επαφή με τον κόσμο της δουλειάς, γιατί τον έχει βάλει κάτω, και πού τον πονεί και πού τον σφάζει. Αλλά ο κόσμος φωνάζει “σφάξε με αγά μου να αγιάσω” και το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι οι απεργίες.

Η απεργία από αναφαίρετο δικαίωμα έγινε πρακτική περασμένων δεκαετιών -sic- και βασικά πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν. Αυτή είναι η ουσία του σχολίου, αν αφαιρέσει κανείς τις σάλτσες.

Αλλά αν δεν το ξέρει ο κ. Μητσοτάκης, θα τον ενημερώσει η εργατική τάξη με τους αγώνες της. Και άλλοι επιχείρησαν στο παρελθόν να θέσουν εκτός νόμου την ταξική πάλη -και προφανώς την απεργία- αλλά έφαγαν τα μούτρα τους. Γιατί οι αγώνες γίνονται και θα συνεχίσουν όσο υπάρχει αδικία και εκμετάλλευση.

 

Δείτε και αυτό:

Η εικόνα της ημέρας – Η 95χρονη αντάρτισσα του ΔΣΕ στην απεργία του ΠΑΜΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

4 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: