Στάθης Δρογώσης – “Σε γενικές γραμμές μόνο ΚΚΕ”

Καλή χρονιά με μια σκέψη του Στάθη Δρογώση.

Η ρήξη του γνωστού τραγουδοποιού Στάθη Δρογώση με το Σύριζα, δημοτικός σύμβουλος του οποίου είχε διατελέσει στην Αθήνα, δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο, αφού ήδη από τις πρώτες μέρες μετά το δημοψήφισμα του ’15 ο ίδιος είχε ζητήσει “συγγνώμη που διέδιδε άθελά του ψέμματα”, ενώ ούτε και η προσέγγισή του με το ΚΚΕ έρχεται ακριβώς ως κεραυνός εν αιθρία, δεδομένης της εμφάνισής του στο φεστιβάλ της ΚΝΕ το 2016 (το οποίο από μόνο του βέβαια δεν αποτελεί κριτήριο στήριξης στο κόμμα, όπως πλείστα παραδείγματα αποδεικνύουν). Το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται πιο ανοιχτά υπέρ του κόμματος, τόσο με τις ευχές του για τα 100 χρόνια πριν λίγες εβδομάδες, όσο και με λίγο παλιότερη συνέντευξή του μέσα στο ’18, όπου δήλωνε πως “Αριστερά είναι το ΚΚΕ“.

Με χθεσινή ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ, ξεκαθαρίζει απόλυτα την επιλογή του, δηλώνοντας: “Σε γενικές γραμμές, μόνο ΚΚΕ”:

Ήδη οι αντιδράσεις που συγκέντρωσε στα σχόλια είναι αρκετές, με κάποιους να επικροτούν ενθουσιωδώς το τουί, κι άλλους να επικρίνουν ή να ειρωνεύονται, κάποιοι υπενθυμίζοντας ότι με τον ίδιο τρόπο είχε κάποτε υποστηρίξει και το Σύριζα. Σε κάποιον από τους σχολιαστές, που αναμάσησε τις γνωστές κοινοτοπίες για “δόγμα” και “θρησκεία”, ο Δρογώσεις έκρινε σκόπιμο ν’ απαντήσει, γράφοντας: “Μια στιγμή.. Το να ψηφίσεις ένα κόμμα δεν σημαίνει ότι είναι το καταφυγιο σου…Αν είσαι μέλος αλλάζει… Αλλά ένας αριστερός στις εκλογές που έρχονται δεν έχει και πολλές επιλογές…”

Είναι αλήθεια ότι ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς άλλος μπορεί να προδικάσει πόσο σοβαρά εννοεί την τωρινή του προτίμηση στο ΚΚΕ, πολλώ δε μάλλον για πόσο αυτή θα συνεχιστεί. Είναι λογικό κάποιος κόσμος να παραμένει επιφυλακτικός, όχι μόνο λόγω της παλιότερης ένθερμης στράτευσής του στο Σύριζα, αλλά και λόγω μετέπειτα δηλώσεων του στα ΜΚΔ κυρίως, όπου το νεοφώτιστο αντισυριζαϊκό μένος του επέφερε κατηγορίες ευθυγράμμισης με τα μουρουτοτρολ. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός πως έστω με αντιφατικό τρόπο ένας άνθρωπος που πίστεψε βαθιά τα περί πρώτης φοράς αριστεράς, προβληματίστηκε, στάθηκε αυτοκριτικά στο παρελθόν του κι “έβγαλε συμπεράσματα”, όπως “ξύλινα” αλλά τόσο αληθινά συνηθίζουν να λένε οι κομμουνιστές, είναι σαφώς ένα ενθαρρυντικό πρώτο βήμα, που θα ήταν πολύ θετικό να συνεχιστεί και να βρει ακόμα περισσότερους μιμητές τη χρονιά που μας έρχεται.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: