Σε λίγο θα μας πουν να απεργούμε με ένα λουλουδάκι στο πέτο

Η κυβέρνηση θεωρεί ιερό μόνο το δικαίωμα στην απεργοσπασία και θέλει να τελειώνει με τις απεργίες! Ποιος τις χρειάζεται εξάλλου όταν δε θα έχει 8ωρο και Κυριακάτικη αργία;

Οκτάωρο δε θα έχουμε, τις Κυριακές θα δουλεύουμε. Και αν θέλουμε να αντιδράσουμε, μπορούμε να απεργήσουμε συμβολικά, βάζοντας ένα λουλούδι στο πέτο.

Το έκτρωμα του Χατζηδάκη τα βάζει όλα στο μίξερ και συμφέρει (τους καπιταλιστές). Και ασφαλώς δε θα μπορούσε να αφήσει έξω από τις… “ευεργετικές” διατάξεις του, που “προστατεύουν την εργασία” και “δίνουν δύναμη στον εργαζόμενο”, το δικαίωμα στην απεργία, και βασικά το… “ιερό δικαίωμα” στην απεργοσπασία!

Τι προβλέπει σχετικά το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη;

-Προσωπικό εγγυημένης παρουσίας στις δημόσιες υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΑ κτλ). Να ορίζεται δηλαδή σε μέρες απεργίας, πέραν του προσωπικού ασφαλείας, το 1/3 των υπαλλήλων, για να συνεχίζεται η λειτουργία τους.

Μα δεν είναι σωστό να μην κατεβάζουν ρολά οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας; θα ρωτήσει κανείς. Μα αυτό ακριβώς διασφαλίζει η έννοια του προσωπικού ασφαλείας. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι άλλος. Να καταστήσει την απεργία κενό γράμμα, κάτι συμβολικό και αφηρημένο, αφαιρώντας ένα βασικό μέσο πίεσης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα -για τον ιδιωτικό τομέα φροντίζουν άλλα σημεία, μαζί με την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Με άλλα λόγια, θα δουλεύετε απλήρωτες υπερωρίες, θα δουλεύετε τις Κυριακές, και επιπλέον και τις μέρες της απεργίας, για να μην τεμπελιάζετε…

-Απαγορεύεται η περιφρούρηση της απεργίας, που… “εμποδίζει” τους απεργοσπάστες να δουλέψουν.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργήσουν και να εκβιαστούν ελεύθερα από το αφεντικό που θα τους απειλήσει με απόλυση. Αν επιχειρήσουν όμως να αποκλείσουν τον χώρο που δουλεύουν, περιφρουρώντας τη δική τους κινητοποίησης από τους απεργοσπάστες, τότε διακόπτεται η απεργία με δικαστική απόφαση…

Προφανώς δεν τους φτάνει ότι βγάζουν 9 στις 10 απεργίες καταχρηστικές, οπότε θέλουν να αυξήσουν λίγο ακόμα το συγκεκριμένο ποσοστό!

-Επιπλέον, το δικαίωμα στην απεργία συνδέεται με την προϋπόθεση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για ολοκληρωμένο φακέλωμα, το οποίο δένει με τους προηγούμενους “ευεργέτες” του ΣΥΡΙΖΑ περί υποχρεωτικής συμμετοχής στη ΓΣ που αποφασίζει απεργία τουλάχιστον του 50% των οικονομικά ενεργών μελών του πρωτοβάθμιου συνδικάτου.

Με άλλα λόγια, ο εργαζόμενος είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί ατομικά με τον εργοδότη του τα πάντα (από τους όρους της σύμβασης, ως τον χρόνο των απλήρωτων υπερωριών του), σαν ίσος προς ίσο. Κι αν θέλει να αντιδράσει συλλογικά, είναι πάλι ατομικό του δικαίωμα, με μερικές δεκάδες περιορισμούς για τους οργανωτές μιας απεργίας-κινητοποίησης και τα σωματεία, αρκεί να μην παραβιάζει την ελευθερία του ελεύθερα εκβιαζόμενου συναδέλφου του να κάνει απεργοσπασία.

-Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για τις απολύσεις συνδικαλιστών για σοβαρούς λόγους! Αυτούς δε θα τους κρίνει η Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών που καταργείται, αλλά τα Δικαστήρια. Τα ίδια που κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές 9 στις 10 απεργίες.

Κάποτε οι προκάτοχοι του Χατζηδάκη ήθελαν να τελειώνουν με την πάλη των τάξεων. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη χτίζει σε όσα άφησαν οι προηγούμενες και θέλει να τελειώνει με τις απεργίες και τα σωματεία, ενώ τα παπαγαλάκια της λένε πως “δίνει δύναμη και ελευθερίες” στους εργαζόμενους και διαφημίζουν τα “ευεργετήματα” του Σούπερμαν Χατζηδάκη.

Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε πως είμαστε ο κρυπτονίτης τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: