Σε εφαρμογή το “Ιδιώνυμο” για όσους διαδηλώνουν ενάντια στους πλειστηριασμούς

Μία μόλις μέρα μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, στη Λάρισα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διώκει δικαστικά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης και άλλα έξι άτομα, που συμμετείχαν σε αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια.

Όπου πίπτει αστυνομική ράβδος, έρχεται από κοντά κι ο λόγος της δικαστικής έδρας, ως απαραίτητο συμπλήρωμα, για να αποδείξει τη συνέχεια του αστικού κράτους και των οργάνων του.

Μία μόλις μέρα μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, στη Λάρισα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διώκει δικαστικά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης και άλλα έξι άτομα, που συμμετείχαν σε αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή του νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καθιστά τις λαϊκές κινητοποιήσεις εναντίον των πλειστηριασμών ιδιώνυμο αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι στους διαδηλωτές εργαζόμενους προσάπτεται η κατηγορία της “παραβίασης της οικιακής ειρήνης”, κάτι που διαψεύδεται από τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις τόσο των αστυνομικών όσο και των συμβολαιογράφων, που εισέρχονταν κανονικά στο Δικαστικό Μέγαρο. Κατά συνέπεια, γίνεται ακόμα φανερό πως αυτό που ενοχλεί και διώκεται από το αστικό κράτος είναι η αντίδραση -ακόμα και συμβολική- ενάντια στα σχέδιά της και τους πλειστηριασμούς που διασφαλίζουν τα συμφέροντα των τραπεζών, βγάζοντας στο σφυρί τις κατοικίες και το βιος του εργαζόμενου λαού.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚ Λάρισας σημειώνει πως δεν πρόκειται να εκφοβιστεί και να σταματήσει τους αγώνες του, ενώ καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν μαζικά τον αγώνα τους για να σταματήσουν οι διώξεις, οι πλειστηριασμοί και να περάσει νόμος για τη διασφάλιση της λαϊκής κατοικίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: