Πες μου ποιος σε υμνεί να σου πω ποιος είσαι…

«Στο επανιδείν Γενναίε Μεγάλε!» είναι ο τίτλος της …αγιογραφίας με την οποία ο Μαραντζίδης αποχαιρετάει τον Τσίπρα, κάνοντας μια αναδρομή στις 30 μέρες του εκλογικού αγώνα που βρέθηκε στο πλευρό του.

«Στο επανιδείν Γενναίε Μεγάλε!» είναι ο τίτλος της …αγιογραφίας με την οποία ο Μαραντζίδης αποχαιρετάει τον Τσίπρα, κάνοντας μια αναδρομή στις 30 μέρες του εκλογικού αγώνα που βρέθηκε στο πλευρό του. Πες μου ποιος σε υμνεί να σου πω ποιος είσαι. Μεγάλη τιμή για τον διεθνούς εμβέλειας ηγέτη της αριστεράς να του πλέκει το εγκώμιο ο φιλοατλαντικός αντικομμουνιστής Μαραντζίδης.

Πέρα λοιπόν από τον τίτλο, που θυμίζει …περικοπή από εκκλησιαστικό εγκώμιο, το ενδιαφέρον στην εκ βαθέων εξομολόγηση του Μαραντζίδη είναι η αναφορά του στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση που έκανε το επιτελείο του και στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν 5 – 6 μονάδες κάτω σε σχέση με το αποτέλεσμα του Μάη.

Ετσι εξηγείται και η χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ περί «άχρηστης ψήφου». Ο στόχος που έμπαινε, λοιπόν, ήταν «να έχουμε διαχειρίσιμες απώλειες», «να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνα – δυο μονάδες από τον Μάιο, ώστε να παραμείνει το αδιαμφισβήτητο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κύριος κορμός της προοδευτικής παράταξης». Με άλλα λόγια, η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον ακραιφνή αντικομμουνιστή Μαραντζίδη στέφτηκε πανηγυρικά από …πλήρη επιτυχία!

Ηταν τέτοιο μάλιστα το «γκελ» που έκανε μέσα του η μορφή του Τσίπρα, που σκέφτεται να του γράψει και βιβλίο, όπως ο ίδιος λέει! Μας βάζει σε μεγάλο πειρασμό να του προτείνουμε κάποιον τίτλο, αλλά δεν θα το κάνουμε… Από επίθετα άλλωστε είναι γεμάτα τα λεξικά και δεν κινδυνεύει να χάσει το μέτρο: Τρισμέγιστε, ουρανομήκη, ανυπέρβλητε, τιτανοτεράστιε και άλλα συνώνυμα.

 

Από τη στήλη “Από… μέρα σε… μέρα” του Ριζοσπάστη Σάββατο 1 Ιούλη 2023 – Κυριακή 2 Ιούλη 2023

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: