Περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Λήμνο (ΦΩΤΟ)

Τη Λήμνο επισκέφθηκε την Πέμπτη 10/3 και την Παρασκευή 11/3 η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Τη Λήμνο επισκέφθηκε την Πέμπτη 10/3 και την Παρασκευή 11/3 η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Μαζί με αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, περιόδευσε την Πέμπτη 10/3 στην αγορά της Μύρινας και συζήτησε με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της Μύρινας. Ο πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού λόγω των αυξημένων τιμών στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα καύσιμα, τους κάθε λογής φόρους, αλλά και του μειωμένου τζίρου των καταστημάτων λόγω της γενικευμένης ακρίβειας και του χαμηλού εισοδήματος των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

  Η βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε για άλλη μια φορά την παρέμβαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος με σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων από τις συνέπειες της κρίσης και της πανδημίας, ένα σχέδιο νόμου που δεν δέχθηκαν ούτε καν να συζητηθεί στη Βουλή όλα τα άλλα κόμματα.

  Την Παρασκευή 11/3 συναντήθηκε με εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ της Μύρινας.Οι εργαζόμενοι ανέφεραν τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό ως αιτία για τα προβλήματα με τη διανομή της αλληλογραφίας στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, από τους 8 εργαζόμενους που στελέχωναν τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στη Μύρινα, έχουν μείνει οι μισοί, 4 δηλαδή, από τους οποίους μόνο οι 2 είναι μόνιμοι, ενώ ένας είναι από γραφείο ενοικίασης εργαζομένων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις μεταβαλλόμενες και έωλες εργασιακές σχέσεις που επιβάλλουν αυτού του είδους τα γραφεία.

  Η βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ότι η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ αποβλέπει στη διευκόλυνση της δρομολογημένης ιδιωτικοποίησης μιας ακόμα σημαντικής υπηρεσίας και γι’ αυτό παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις που έχει κάνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή, η κυβέρνηση δε δείχνει καμιά διάθεση να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα και να αλλάξει την πολιτική της για το ξεπούλημα των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

  Στη συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο Λήμνου όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών και του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

  Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών του νοσοκομείου αναφέρθηκαν στις σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι ο μοναδικός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου αναγκάζεται σε 31 εφημερίες το μήνα, ωράρια εξοντωτικά για τον ίδιο, που επιπλέον εγκυμονούν κινδύνους ιατρικών λαθών λόγω της εντατικοποίησης. Είπαν ότι η λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού με ένα νεφρολόγο αντίκειται στο νόμο που λέει ότι οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχουν 2 νεφρολόγοι.

  Παράλληλα επεσήμαναν τις ευθύνες των κυβερνήσεων που δεν εφαρμόζουν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018, που έκρινε τις περικοπές στο μισθολόγιο των ιατρών ως αντισυνταγματικές. Παράλληλα τόνισαν ότι τα προβλήματα με τη δυσκολία αποδοχής των ιατρών να εργασθούν στο νοσοκομείο του νησιού οφείλονται και στην έλλειψη κινήτρων. Ανέφεραν ένα συγκεκριμένο πακέτο οικονομικών, επιστημονικών και διοικητικών κινήτρων που προτείνει το σωματείο τους και η Ομοσπονδία τους.

  Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου επεσήμαναν τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο, γεγονός που οδηγεί στην εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και στη μεγάλη αναλογία συμβασιούχων υγειονομικών σε σχέση με τους μόνιμους που στις κλινικές φτάνει να είναι πάνω από 40%. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο να μεγαλώσουν οι ελλείψεις σε προσωπικό σε περίπτωση που δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

  Η βουλευτής είπε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στη βουλή για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών υγειονομικών, για να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009, να επανέλθουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους, να μειωθεί η άμεση και έμμεση φορολογία των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της εντεινόμενης ακρίβειας, έτσι ώστε να ζει αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος με την οικογένειά του στο νησί. Παράλληλα είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει όλα τα δίκαια αιτήματα των συνδικάτων και διεκδικεί την ικανοποίησή τους. Ακόμη τόνισε ότι το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή και θα συνεχίσει να φέρνει τις σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου σε ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Χρειάζονται ταυτόχρονα οι μαζικοί αγώνες των εργαζομένων και των νησιωτών για να πιέζεται η κάθε κυβέρνηση να ικανοποιεί τα αιτήματά τους.

  Αργότερα, η βουλευτής του ΚΚΕ είχε συνάντηση με την Γραμματέα του Συλλόγου ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ όπου συζήτησαν το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το ζήτημα της βιομηχανικού τύπου εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί. Η γραμματέας τόνισε ότι παραμένει σταθερή η αντίθεσή τους σε μια τέτοια καταστροφική για το νησί  σχεδιαζόμενη επένδυση και επιδιώκουν σε συνεννόηση με άλλους συλλόγους και σωματεία, κοινές δράσεις, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.

  Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» που προωθείται από την ΕΕ, την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα, αποδεικνύεται ότι στόχο έχει τις «πράσινες business» για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την προστασία του περιβάλλοντος. Οι αυτού του είδους εγκαταστάσεις ΑΠΕ, όχι μόνο γίνονται χωρίς κανένα σεβασμό στο περιβάλλον και τη φυσική ομορφιά του νησιού, αλλά σημαίνουν ταυτόχρονα πανάκριβο ρεύμα και βάθεμα της ενεργειακής φτώχειας για το λαό. 

  Αντίθετα, η πρόταση του ΚΚΕ για κεντρικά σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των μορφών ενέργειας, όπως του εγχώριου λιγνίτη, με σύγχρονη πιο φιλική στο περιβάλλον τεχνολογία, αλλά και εναλλακτικών πηγών, όπως ο υδροηλεκτρισμός, μπορεί να εξασφαλίσει φτηνή ηλεκτρική ενέργεια στο λαό, με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και ενεργειακή αυτάρκεια στη χώρα.

  Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: