Πέντε κόμματα, δύο πολιτικές – Ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη καμαρώνει για τη “διακομματική” στήριξη στο ψηφοδέλτιό του

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ σε αγαστή σύμπνοια στηρίζουν το δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη, που δεν κάνει τίποτε για να κρύψει τον ενθουσιασμό του γι’ αυτό.

Το “πέντε κόμματα, δύο πολιτικές” των κομμουνιστών έχει λοιδωρηθεί και χλευαστεί από τους αντιπάλους ους όσο λίγα συνθήματα. Να όμως που έρχονται όχι, απλά να το επιβεβαιώσουν, αλλά και για να περηφανευτούν γι’ αυτό αστοί πολιτικοί, έστω και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης. Ο λόγος για τον νυν δήμαρχο και ξανά υποψήφιο στο δήμο Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, που πρόβαλε ως μεγάλο επίτευγμα και δείγμα “ανεξαρτησίας”, το γεγονός πως στο συνδυασμό του συνυπάρχουν αρμονικά πέντε κόμματα. Στα υπόλοιπα αναφέρεται εύστοχα η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας – Ρέντη, αναδεικνύοντας και το ουσιαστικό διακύβευμα της επερχόμενης κάλπης, που δεν είναι παρά η ενίσχυση της μοναδικής φωνής που διαφέρει από τα “αυτοδιοικητικά” στην πραγματικότητα βαθιά ταξικά ψηφοδέλτια των “υπερκομματικών” συνδυασμών:

Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν πέντε κόμματα στο συνδυασμό μας… Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ». Αυτά είπε, σε συνέντευξή του στον “Αθήνα 9,84”, ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη και εκ νέου υποψήφιος, Γ. Ιωακειμίδης, για να δείξει πόσο «ανεξάρτητο» και «αυτοδιοικητικό» είναι το ψηφοδέλτιό του. Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία, λοιπόν, αλλά πέντε κόμματα, που στήριξαν και εφάρμοσαν τα απανωτά μνημόνια, εμπιστεύονται έναν ακόμα «ανεξάρτητο» υποψήφιο…

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος λέει ότι «έπεισε» τους «κομματικούς μηχανισμούς» με το «αυτοδιοικητικό πρόσωπό» του, λες και οι «μηχανισμοί» αυτοί εκτιμούν κάτι άλλο πέρα από την προσήλωση του δημάρχου σε μια πολιτική που τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα, που χαρατσώνει το λαό.

Αυτή η «οικουμενική» συνεργασία, που «σπάει ρεκόρ» στη Νίκαια, είναι στην πράξη μια απόδειξη του πόσο εύκολα εξαντλούνται οι «διαφορές» ανάμεσα στα κόμματα του κεφαλαίου, πώς συνεργάζονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο «προοδευτικοί» και «συντηρητικοί», που κατά τ’ άλλα… βρίσκονται στα χαρακώματα.

Δείχνει όμως και το πώς μπορεί να γίνει η πραγματική διαφορά, μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες, ειδικά σε μια πόλη όπως η Νίκαια, όπου εκφράζεται αυτή η… «συντηρητικο-προοδευτική» συμπαράταξη όλων τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: