Πατώντας πάνω στην ανεμελιά μας… – Τι είπε και τι δεν είπε ο Μητσοτάκης στο διάγγελμα

Αν κάποιος περίμενε από τον Μητσοτάκη να κάνει την έκπληξη και να αλλάξει το τροπάριο της ατομικής ευθύνης στο πολλοστό διάγγελμα από την αρχή της πανδημίας, έπεσε έξω…

Αν κάποιος περίμενε από τον Μητσοτάκη να κάνει την έκπληξη και να αλλάξει το τροπάριο της ατομικής ευθύνης στο πολλοστό διάγγελμα από την αρχή της πανδημίας, έπεσε έξω…

Τι μας είπε ο Μητσοτάκης;

Ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν λόγω και της αύξησης των τεστ. Να κάτι που δίνει σωστά μηνύματα στους ψεκασμένους…

Ότι είμαστε καλύτερα από ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί να χάσει την ευκαιρία να περάσει για άλλη μια φορά σωστά μηνύματα, προκειμένου να ευλογήσει τα γένια της κυβέρνησης;

Ότι έχουμε περισσότερες ΜΕΘ και πολύ περισσότερους γιατρούς. Κι ότι βαδίζουμε με θεμέλιο τις συμβουλές της επιστήμης. Αλλά δεν είναι επιλογή του ένα νέο lock down.

Δεν είπε ότι η ΟΕΝΓΕ ξεσκεπάζει τα ψέματα και την κομπορρημοσύνη του για τα τραγικά δεδομένα στη δημόσια υγεία. Ότι μόνη του πυξίδα είναι το κέρδος των επιχειρήσεων. Κι οι συμβουλές των ειδικών του ξέρουν πολύ καλά να προσαρμόζονται σε ό,τι θέλει το κεφάλαιο.

Είπε ότι ο ιός πατάει πάνω στην ανεμελιά μας. Κάπως σαν τον φασισμό. Αλλά δεν κολλάει πολύ στα σχολεία γιατί εκεί προσέχουμε. Με άλλα λόγια οι νέοι φταίνε για τη διασπορά, αυτοί που τους στοιβάζουν τριάντα άτομα σε μια τάξη όχι.

Είπε ότι θα έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 0.30 τη νύχτα ως τις 5.00. Δεν είπε όμως αν και τι απέδωσαν τα αντίστοιχα μέτρα για την εστίαση, τα μπαρ και τα περίπτερα!

Είπε ότι θα πέφτουν παραδειγματικά πρόστιμα στους εργοδότες που δεν τηρούν τη νομοθεσία. Δεν είπε ποιος θα κάνει αυτούς τους ελέγχους και ποιος θα ελέγχει τον έλεγχο εταιριών που έχουν μάθει να είναι ασύδοτες, ακριβώς γιατί δρουν ανεξέλεγκτες και έχουν το κράτος με το μέρος τους, όταν καταπατούν τους δικούς τους νόμους.

Είπε στη γλώσσα των νέων τη φράση “ο ιός δεν τρώει πόρτα”. Δεν είπε όμως ότι “θα κάτσει εδώ με τη νεολαία σα γνήσιος μπούμερ”.

Είπε στους νέους να φανούν πρωτοπόροι, με νεανική αμφισβήτηση του συντηρητικού ατομισμού. Δεν είπε όμως ότι αυτό σημαίνει να αμφισβητήσουν πρωτίστως τη δική του πολιτική, τη συντηρητική του κυβέρνηση και τη φαιδρή επίκληση της ατομικής ευθύνης, της αποθέωσης δηλαδή του ατομισμού.

Είπε ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για τις επιχειρήσεις. Δεν είπε τίποτα για το πώς θα ενισχυθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απόγνωση και απροστάτευτοι ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

Είπε ότι μας ζητά ακριβώς ο,τι κάναμε την Άνοιξη. Δεν είπε όμως γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει έστω τα μέτρα που είχε πάρει τότε με πολύ λιγότερα κρούσματα και δεν έκανε κάτι για να αξιοποιήσει τον χρόνο που κέρδισε στο ενδιάμεσο.

Με άλλα λόγια, δεν είχε τίποτα καινούριο να πει και οι εξαγγελίες του θύμισαν λίγο τον άγγελο-εξάγγελο του Σαββόπουλου, έστω και παραφρασμένο, πριν γίνει εξαπτέρυγο της εξουσίας.

Αφού δεν είχε νέα καινούρια να μας πει, καλύτερα να μη μας πει κανένα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: