Παίρνει πίσω την ηλεκτρονική ψηφοφορία ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το φιάσκο των εκλογών στο υπουργείο Παιδείας

Οι συνεχείς αντιδράσεις των υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και ο φόβος να επαναληφθεί η γιγαντιαία αποχή στην αντίστοιχη διαδικασία ανάδειξης υπηρεσιακών συμβουλίων στους εκπαιδευτικούς, εξανάγκασαν τον υπουργό στην αναβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέχρι νεωτέρας.

Σε οπισθοχώρηση υποχρεώθηκε, προσωρινά τουλάχιστον, ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με έγγραφο που κυκλοφόρησε για την ενημέρωση των υπαλλήλων, ανακοινώθηκε πριν λίγε μέρες πως:

Αναβάλλεται η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων καθώς και των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι λιτές αυτές γραμμές πιστοποιούν την αποτυχία της κυβέρνησης να επιβάλλει την παντελώς διάτρητη και απαράδεκτη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ένα ακόμα υπουργείο, αν και είναι προφανές πως η αναβολή θα αξιοποιηθεί από την ίδια ώστε να “σερβίρει” με άλλους τρόπους τη συγκεκριμένη μεθόδευση. Ωστόσο κι αυτή ακόμα η αναγκαστική αναδίπλωση δε θα ήταν εφικτή, αφενός χωρίς τον αγώνα και τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΟΣΥΒΕΤ, δηλαδή της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης, αφετέρου χωρίς το εκκωφαντικό φιάσκο που είχε προηγηθεί πριν λίγες εβδομάδες στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, όταν το 90% των εκπαιδευτικών επέλεξε να απέχει από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αφαιρώντας της κάθε νομιμοποίηση και ακυρώνοντάς την στην πράξη.

Οι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δεν πρόκειται να εφησυχάσουν από αυτές τις τακτικές, αλλά θα συνεχίσουν να προασπίζονται το δικαίωμά τους στον πραγματικό συνδικαλισμό, ώσπου να καταργηθούν στην πράξη αλλά και στα χαρτιά όλες οι προσπάθειες αλλοίωσης της βούλησής και της οργάνωσής τους με πραγματικές κι όχι εικονικές διαδικασίες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: