Όσες φορές ο λαός έκανε δικά του τα συνθήματα του ΚΚΕ έγραψε λαμπρές σελίδες

Τιμή και δόξα στους 200 κομμουνιστές ήρωες της Καισαριανής!

Τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές ήρωες της Πρωτομαγιάς του 1944, αλλά και όλους τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τίμησαν το απόγευμα του Σαββάτου η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ με την εκδήλωση που πραγματοποίησαν στον τόπο της θυσίας τους στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

«Τιμή και δόξα στους 200 ήρωες κομμουνιστές»! Με αυτό το σύνθημα οι εκατοντάδες που συμμετείχαν έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα «στα ματωμένα χνάρια» τους, για να νικήσει ο λαός, για τη νέα έφοδο στον ουρανό, για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε η Μαρία Αραχωβίτη, μέλος της ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ. «Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας διδασκόμαστε εμπνεόμαστε συνεχίζοντας στα βήματα τους τον αγώνα σήμερα», σημείωσε.

Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, που μίλησε για το παράδειγμα των 200 κομμουνιστών, καθώς και για την Αντιφασιστική Νίκη των λαών και το τσάκισμα του φασισμού με την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού, επισημαίνοντας ότι «όσες φορές ο λαός έκανε δικά του τα συνθήματα του ΚΚΕ έγραψε λαμπρές σελίδες», ενώ μίλησε και για τα σύγχρονα παραδείγματα ηρωισμού, κόντρα στα κηρύγματα υποταγής ή δήθεν καλύτερης διαχείρισης της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας. (Δείτε την ομιλία του στο κεντρικό βίντεο και διαβάστε την παρακάτω).

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Γιώργος Κατημερτζής, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, που προηγουμένως είχε καταθέσει στεφάνι τιμώντας τους εκτελεσμένους και όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αντιφασιστικό αγώνα.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και τα μέλη του ΠΓ Λουίζα Ράζου, γραμματέας της ΚΟ Αττικής και ο Θοδωρής Χιώνης.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας και της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες τραγούδησαν όλοι μαζί το «επέσατε θύματα».

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: