Ονειρολάτρεις και ονειροκλάστες…

Δημοσιεύτηκε ο κατάλογος του Μπλούμπεργκ με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Και δεν υπάρχει σε αυτόν ούτε ένας Ελληνας! Ούτε ένας Ρωμιός, στην καταγωγή έστω, δεν ανήκει στην παρέα των Κροίσων, που το μαρτυρικό 2017 τετραπλασίασαν τα κέρδη τους και τα αυγάτισαν κατά ένα τρισεκατομμύριο! Αυτό είναι λαχείο και εθνικό και λαϊκό, που όμως δεν μας κλήρωσε φέτος.

Δεν αντέχεται τόση εθνική υποβάθμιση και μείωση του γοήτρου της χώρας σύντροφοι, μέρες μάλιστα γιορτινές, οπότε γίνεται και ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως, τώρα που ξαναδιακυβεύεται το τιμημένο όνομα της Μακεδονίας μας κι ο πρωθυπουργός μας διάλεξε το ματωμένο και ορθόδοξο Βελιγράδι για να ξεκουραστεί οικογενειακώς, με υψηλό συμβολισμό, στη φάτνη που άνοιξε με τις βόμβες του, το άστρο το λαμπρό, το ΝΑΤΟικό.

Δημοσιεύτηκε ο κατάλογος του Μπλούμπεργκ με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Και δεν υπάρχει σε αυτόν ούτε ένας Ελληνας! Ούτε ένας Ρωμιός, στην καταγωγή έστω, δεν ανήκει στην παρέα των Κροίσων, που το μαρτυρικό 2017 τετραπλασίασαν τα κέρδη τους και τα αυγάτισαν κατά ένα τρισεκατομμύριο! Αυτό είναι λαχείο και εθνικό και λαϊκό, που όμως δεν μας κλήρωσε φέτος.

Μαθαίνω ότι στην κυβέρνηση κλαίνε, μετά από τόσο κόπο και τόσες θυσίες υπέρ του κεφαλαίου, που δεν τα καταφέραμε. Στους συγκυβερνήτες ΑΝΕΛ, σκέπτονται να ανακηρύξουν εθνικούς ευεργέτες τους Κινέζους κι όποιον άλλο κοντινό τους, μπας και συγκινηθούν και συμβάλλουν, αφού ο κατάλογος των κροίσων γέμισε φέτος Ασιάτες και δη κομμουνιστές καπιτάλες. 38 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι δεν είναι λίγο πράμα. Και πάει εσπευσμένα προς τα κει να δει τι μπορεί να αντιγράψει ο Κατρούγκαλος, που άφησε έως και τη μάνα του με κέρματα για σύνταξη, αλλά ο αλγόριθμος έμεινε σκέτο άλγος κι όνειδος.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Τζανακόπουλου συνεδριάζει γύρω από μια τσόχα, για να φαίνεται ότι περνάμε καλά ως Ελληνες και έχουμε και λεφτά για εορταστική τριανταμία, και μου λένε ότι σκέφτεται να αποκαλύψει ελληνικές ρίζες του Μπέζος, του κορυφαίου των κροίσων, που τον ανέθρεψε προφανώς μια μυθική Αμαζόνα, εξ ου και το όνομα της κολοσσιαίας εταιρείας του. Ετσι θα εξαφανιστεί ο λεκές, η κηλίδα της απουσίας από το κλαμπ των 500, που επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στην κυβερνητική πολιτική από το καταραμένο συνεπές πεισματάρικο ΚΚΕ.

Την τρύπα της ξεφτίλας να μην μετέχει το ελληνικό κεφάλαιο στην ολυμπιάδα κερδών φαίνεται πως θα την καλύψει ο Κοτζιάς, που έπεισε τους Σκοπιανούς να μοιραστούν μαζί μας τους όρχεις του μεγάλου στρατηλάτη, χωρίς μαρμάρινες απεικονίσεις ιστορικού πορνό, κι έτσι να τους μπάσουμε στο μέγαρό μας, το ΝΑΤΟ μας, που θα μας κάνει τεράστιους. Και καθώς η αμερικάνικη βάση τέρας στα Βαλκάνια πατάει γερά στα Σκόπια και η Αλεξανδρούπολη νταντεύει στον κόρφο της αμερικανικά ελικόπτερα, όλο και κάποιος ομογενής έστω θα μπορέσει να αρπάξει την ευκαιρία και να κουρσέψει την περιοχή και να αναδειχθεί σε κροίσο του χρόνου.

Στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει σημάνει συναγερμός γι’ αυτήν την ηθική μας ήττα. Γιατί παρά τις υποκλίσεις στους Γάλλους, που τους πήγαμε έως την Πνύκα, παρά τη στήριξη με βλήματα στη Σαουδαραβία για να φάει όσα πιο πολλά παιδιά στη Σομαλία μπορεί, απ’ τους 60 κροίσους που σε σχέση με πέρυσι έχασαν και δεν κέρδισαν, ο πρώτος και ο δεύτερος χαμένοι, είναι απ’ αυτές τις δύσμοιρες χώρες που διαλέξαμε για φιλενάδες.

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης, που σχεδιάζεται εδώ και τώρα, έχει στοχοπροσήλωση στο λαό. Πλήθος ΣΥΡΙΖΑίων θα ξαμοληθούν σε κοπές πίτας και θα εξηγούν πως δεν υπάρχει ο ένας Ελληνας κροίσος, γιατί με το αριστερό πρόσημο ως κριτήριο πλούτισαν όλοι οι Ελληνες. Μοιράστηκαν τα ολόχρυσα κρόσσια του μερίσματος! Μπήκαν έτσι στον τεράστιο κατάλογο αυτών που θα έχουν να φάνε τουλάχιστον τρεις μέρες, ακόμη και κουραμπιέ. Υστερα είναι οι νέοι, που πλούτισαν και θα μπορούν να πιούν, μέρες που είναι, δυο ποτάκια σ’ ένα συνοικιακό μπαρ – στα κεντρικά ο καφές πάει 4,5 ευρώ – ή ν’ αγοράσουν μερικά μεγκαμπάιτ στο κινητό τους. Θα είναι περήφανοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδες που σαν καλοί ακροδεξιοκομμουνιστές, μοίρασαν τα πλούτη σοφότερα από τους Ασιάτες κοσκοκομμούνες. Θα κομπάσουν για την καθιέρωση του όρου kolotoumba που μας βάζει στο χάρτη των συγγραφέων σύγχρονης πολιτικής διανόησης και καινοτομικής δράσης.

Ηδη άρχισε το πρόγραμμα απόσβεσης του καπιταλιστικού λεκέ. Οι τράπεζές μας παίρνουν προμήθεια τρία ευρώ απ’ τα παιδιά που μετατρέπουν τα ψιλά που εισέπραξαν με τα κάλαντα, σε χαρτονομίσματα. Ειδοποίησαν το «Ρουβίκωνα» να στείλει κάνα δυο εθελοντές να συλληφθούν και δεν θα υποκύψουν στα παρακάλια της Ζωής να περάσει Πρωτοχρονιά τουλάχιστον στον Κορυδαλλό. Και η αποκάλυψη της κορυφαίας στρατηγικής της επικοινωνιακής αντεπίθεσης ήρθε ήδη με τη σύλληψη δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της χρυσαυγής, που έσβηνε φασιστικά συνθήματα. Η κατηγορία; Διακεκριμένη φθορά. Αμ! Παίζουμε ποτέ με την πληγωμένου γοήτρου κεφαλαιοποιημένη αριστερά; Αισιοδοξείτε. Μαζί της, η ανάπτυξη το 2018 θα μας κάνει κροίσους. Μόνο με το ΚΚΕ, που επιμένει να διακρίνει τα φύκια απ’ τις κορδέλες, μπορείτε να ελπίζετε ότι κατάλογος για κροίσους δεν θα καταρτίζεται, οπότε όλη η τιμή δική του. Και θα καταδειχτεί τη χρονιά που έρχεται, σημαδεύοντας στο βιβλίο του λαού τα αγωνιστικά ελληνικά κόκκινα εκατόχρονα.
Σημείωση: Το άρθρο της Λιάνας Κανέλλη αναδημοσιεύεται από τον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: