Ομολογία Άδωνι: “Ποτέ άλλοτε το κράτος δεν έδωσε τόσα λεφτά στις επιχειρήσεις!”

Ο Άδωνις κόμπαζε πως αν έρθει το εμβόλιο, το καλοκαίρι δε θα βρίσκουμε ούτε σκαμπό στον τουρισμό. Αλλά τα πρωτοφανή ποσά στις επιχειρήσεις είναι το απόλυτο σαξές στόρι της κυβέρνησής του

Μπορεί κάθε δημόσια εμφάνιση του Άδωνι να μοιάζει με υπολογισμένο παραλήρημα, αλλά καταφέρνει κάθε φορά να φτάνει σε νέα βάθη και να εντυπωσιάζει το κοινό του.

Στη χτεσινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 για το lockdown, το μενού είχε απ’ όλα.

Είχε μπόλικο αυτολιβάνισμα.

Εγώ εργάζομαι 20 ώρες τη μέρα, δεν ήθελα να σας το πω. Όλοι οι παράγοντες της αγοράς με βρίσκουν κάθε στιγμή στο κινητό μου. Με δική μου απόφαση προσωπικά είχαν δοθεί τα 800 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μ’ αρέσει να δουλέεύω, δε μ’ αρέσει η γκρίνια, λες και εμείς δεν έχουμε αγωνίες, δεν έχουμε παιδιά.

Και βίλες στο Μπάντεν-Μπάντεν επίσης, αλλά αυτό ξέχασε να το πει.

Είχε μπόλικο σαξες στορι για την κυβέρνηση που παίρνει συγχαρητήρια από όλα τα ξένα funds και την Ελλάδα που έμεινε όρθια και θα τα καταφέρει.

Δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση για τους εκατό νεκρούς τη μέρα, το αντιλαμβάνεται ο κοσμος, αλλιώς η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να σταθει.

Ο εκπρόσωπος της Pfizer μας έδωσε συγχαρητήρια. Στον λόγο της τιμής μου δεν υπάρχει ξένος παράγων που να μη λέει συγχαρητήρια στην Ελλάδα που κρατήθηκε όρθια.

Η Ελλάδα είναι ανερχόμενη soft power.

Ένας τεράστιος ξένος επενδυτής στον τουρισμό μου έκανε την εξής πρόβλεψη. Υπουργέ, αν θέλετε να πάτε φέτος το καλοκαίρι διακοπές στην Ελλάδα, κλείστε από τώρα. Γιατί αν όσα λένε για τα εμβόλια είναι αλήθεια και εμβολιαστείτε όλοι, το καλοκαίρι δε θα βρίσκετε ούτε σκαμπό!

Είχε σουρεαλιστικές δηλώσεις όταν επικαλούνταν “ανεξάρτητα ΜΜΕ” για να επικυρωθεί ο λόγος του.

Μπείτε όπου θέλετε, στον Ενικό, το Πρώτο Θέμα, το i-efimerida, τα Παραπολιτικά, το Newsit, όπου θέλετε.

Είχε ακλόνητα επιστημονικά επιχειρήματα για τη διασπορά του ιού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ευθύνονται τα ΜΜΜ. Στις επαρχιακές πόλεις που δεν έχουν ΜΜΜ, υπάρχουν επίσης πολλά κρούσματα, ενώ στην Αθήνα αναλογικά δεν είναι τόσο πολλά.

Μα πάνω από όλα, είχε την ομολογία του για την αδρή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, που ουσιαστικά τον επιβεβαίωνε.

Έχουμε δώσει πρωτοφανή ποσά. Προκαλώ τον κ. Κατούνη αν θυμάται οποιαδήποτε στιγμή στην επαγγελματική του διαδρομή να έχει δώσει το κράτος τόσο πολλά χρήματα στις επιχειρήσεις. Είτε με επιστροφή προκαταβολής, είτε με πάγωμα κι αναστολή πληρωμών, είτε με μείωση ενοικίων και εγγυημένα δάνεια.

Και αυτή ήταν μια από τις λιγοστές αλήθειες που ακούστηκαν από το στόμα του υπουργού με την οποία δε διαφωνούμε καθόλου.

Το βίντεο της χτεσινής εκπομπής είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: