“Οι απεργίες στρέφονται κατά της κοινωνίας…” – Κοινωνικό αυτοματισμό επιστρατεύει η ΝΔ ενάντια στην απεργία

Η ΝΔ φοβάται τη μαζικότητα της αυριανής απεργίας και καταφεύγει κλασικά στον κοινωνικό αυτοματισμό. Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να παλέψει κανείς για να πετύχει η απεργία και να γράψει ιστορία με τη μαζικότητά της

Αν οι απεργίες μπορούσαν να πετύχουν κάτι, θα ήταν παράνομες, λένε κάποιοι. Μαντέψτε λοιπόν, αυτό ακριβώς γίνεται.

Βγάζουν εννιά στις δέκα απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Βγάζουν non paper για τα “χαμηλά ποσοστά” συμμετοχής -φανταστείτε να ήταν δηλαδή και μεγαλύτερα πόσο θα τους τρόμαζαν. Και ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις και τον κόσμο που θα ταλαιπωρηθεί με τις συγκοινωνίες.

Η κυβέρνηση που έκανε τους μαθητές πειραματόζωα, δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία τους και επανέφερε τη βάση του 10 για να στείλει πελατεία σε ιδιωτικές σχολές… Η κυβέρνηση που έλεγε πως δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία και άφησε τον κόσμο να στοιβάζεται και να ταλαιπωρείται σε καθημερινή βάση… Τώρα μας λέει πως οι απεργίες στρέφονται εναντίον της κοινωνίας (οι απεργίες και όχι η δική της πολιτική) και επιστρατεύει την κλασική συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού για να χτυπήσει την αυριανή απεργία.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση διαλύει “υπεύθυνα” το οκτάωρο, τον εργάσιμο βίο και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά οι απεργοί είναι ανεύθυνοι και ταλαιπωρούν τον κόσμο. Μέχρι πρότινος θεωρούνταν υπεύθυνοι και για τη διασπορά του κορονοϊού, εξαιτίας των μαζικών συγκεντρώσεων.

Πίσω από την ξαφνική αγάπη τους για την κοινωνία κρύβεται το μίσος τους για όσους σηκώνουν κεφάλι και αντιδρούν. Πίσω από την αλαζονεία και την “επίδειξη πυγμής” που κάνουν, κρύβεται ο φόβος τους από τη δυναμική της πολύ μαζικής απεργίας της 10ης Ιούνη και των διαθέσεων που αναδείχτηκαν.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν είναι αγάπη για την κοινωνία. Είναι η πιο αντικοινωνική, αντιλαϊκή αντίληψη που στρέφει τον έναν απέναντι στον άλλον (δηλαδή τους απεργούς) για να κρυφτούν οι ευθύνες των κρατούντων. Είναι το καλύτερο τεκμήριο για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυρίαρχης πολιτικής. Κι όσοι το καταλαβαίνουν, έχουν έναν ακόμα λόγο να κάνουν τα πάντα για να πετύχει η αυριανή απεργία και να μείνει στην ιστορία με τη μαζικότητά της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: