Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αντικομμουνιστής κ. Ρώρος, τα καλύτερα «πλυντήρια» της αντεργατικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας

Έχει πια διαστάσεις πολιτικής εμμονής, η επιμονή του σε κάθε Δελτίο Τύπου να αναφέρει τις λέξεις ΚΚΕ, Σύγχρονη Εποχή κτλ. Να τον πληροφορήσουμε, γιατί μπορεί να μην έχει φτάσει στ’ αυτιά του, ότι γι’ αυτά του τα ψέματα ντρέπεται κάθε αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος της Πάτρας, ακόμα και οι ψηφοφόροι του.

Ο κύριος Ρώρος και ο ΣΥΡΙΖΑ, συναγωνίζονται πια επάξια σε αντικομμουνισμό και σε συκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, το «γνωστό και μη εξαιρετέο» Νικολόπουλο, ο οποίος κοντεύει να ξεμείνει από αντικείμενο, καθώς του πήραν το ρόλο του «λαγού».

Ακόμα μία φορά, με αφορμή το τελευταίο κατάπτυστο κείμενο της Ώρας Πατρών, που αφορά στο θέμα των συμβασιούχων, αναδεικνύεται η απόλυτη στρατηγική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Κυβέρνηση, αναδεικνύεται ότι η αντιπαράθεση μεταξύ τους, αφορά μόνο σε επιμέρους ζητήματα και στόχο έχει την εναλλαγή στις κυβερνητικές «καρέκλες». Έφτασε στο σημείο να ενοχληθεί, που η Δημοτική Αρχή διεκδικεί χρήματα από την Κυβέρνηση, για να πληρώσει τους εργαζόμενους!

Για το θέμα των συμβασιούχων, ο Ρώρος λέει συνεχώς κατάφωρα ψέματα, αφού μιλάει αρχικά για άρνηση του Δημάρχου να στηρίξει τους εργαζόμενους, τη στιγμή που είναι γνωστή η μοναδική πανελλαδικά στάση στήριξης των εργαζομένων, που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και έχει σαν αποτέλεσμα να αποσπούν παρατάσεις από τα δικαστήρια. Η μοναδική πανελλαδικά στάση, να έχει δώσει μέχρι σήμερα 11 εκατομμύρια ευρώ από ίδιους πόρους, για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Σε κανέναν άλλο Δήμο της χώρας, κανένας Δήμαρχος, είτε προέρχεται από τη ΝΔ, είτε από το ΣΥΡΙΖΑ, είτε από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είτε είναι «ανεξάρτητος», δε στηρίζει τους εργαζόμενους, είτε στις δικαστικές αίθουσες, είτε στους δρόμους.

Στο σημείο αυτό, να επαναλάβουμε, ότι όσο είμαστε Δημοτική Αρχή, δε θα επιτρέψουμε να μείνει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, παρά τα «όνειρα» του κύριου Ρώρου και του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να συμβεί το αντίθετο, μόνο και μόνο για να στοχοποιηθεί η Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Γι’ αυτό και εκνευρίζονται με τα αιτήματα χρηματοδότησης προς την Κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο κύριος Ρώρος ψεύδεται όταν λέει ότι ο Δήμαρχος υποσχόταν στους συμβασιούχους προεκλογικά ότι θα τους μονιμοποιήσει.

Αφενός, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, πάντα έλεγε στους εργαζόμενους την αλήθεια και αυτό που υποσχόταν –και το έχει κάνει πράξη- είναι ότι θα παλεύει μαζί τους, όπως και με όλους τους εργαζόμενους και ανέργους της πόλης μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αφετέρου, είναι πρόκληση, να μας κατηγορεί για ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που έχει διακριθεί στο ψέμα και στην παραπλάνηση του λαού, που υποσχόταν ότι θα σκίσει τα μνημόνια σε μία μέρα, ότι θα «παίζει νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές», που έστησε ολόκληρο δημοψήφισμα, για να υφαρπάξει τη συναίνεση του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική, το κόμμα που πουλάει «αριστεροσύνη», για να συκοφαντήσει καθετί προοδευτικό, για να συκοφαντήσει τους αγώνες του ελληνικού λαού για κοινωνική δικαιοσύνη. Το κόμμα που ανέβηκε στην Κυβέρνηση επενδύοντας στο αντιμνημονιακό αίσθημα του λαού και έφερε το Μνημόνιο 4 «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις».

Τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των συμβασιούχων εργαζόμενων ως Κυβέρνηση; Τίποτα. Οι Υπουργοί του, αρνούνταν κάθε συζήτηση, ακόμα και για παράταση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και σε κάθε συνάντηση με το Δήμαρχο Πατρέων, μιλούσαν για τους νόμους και τις γραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους στόχους των συγκεκριμένων προγραμμάτων, που δεν είναι να λύσουν τα προβλήματα των Δήμων, ούτε να εξασφαλίσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μάλιστα, με μία σειρά «εμβληματικούς» νόμους, όπως αυτός του Κατρούγκαλου, «πετσόκοψε» άλλη μία φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας. Ας μην παριστάνουν λοιπόν τους εργατοπατέρες!

Τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των συμβασιούχων εργαζόμενων, ως αντιπολίτευση, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο; Τίποτα. Στη Βουλή, έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια που έχει φέρει η Κυβέρνηση, ανάμεσα στα οποία και 50 άρθρα του αντεργατικού τερατουργήματος που ονομάζεται «Νόμος Χατζηδάκη». Φυσικό είναι, όταν έχεις το ρόλο του «λαγού», να βλέπεις «θετικά» 50 άρθρα του Χατζηδάκη και ταυτόχρονα να θεωρείς «χρήσιμο για το σύστημα» τον Πελετίδη. Το βαρέλι δεν έχει πάτο…

Τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των συμβασιούχων εργαζόμενων, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, που εκπροσωπείται από την παράταξη του κύριου Ρώρου; Τίποτα. Δε διεκδικεί τα 91 εκατομμύρια ευρώ που θα έπρεπε να παίρνει ο Δήμος Πατρέων και παίρνει μόνο 24, δε διεκδικεί την αναδρομική επιστροφή των παρακρατηθέντων, δε διεκδικεί μόνιμες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου και των εργαζομένων, δεν έχει συμμετάσχει στις μεγάλες κινητοποιήσεις, ώστε να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Τι κάνει; Πετάει το «μπαλάκι» της ευθύνης αποκλειστικά στην αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας, στη Δημοτική Αρχή που σηματοδοτεί τη διαφορετική, τη φιλολαϊκή πολιτική που πρέπει να ασκούν οι Δημοτικές Αρχές, ενώ είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι το πρόβλημα της ανεργίας και της έλλειψης μόνιμης και σταθερής δουλειάς εκπορεύεται από τους ίδιους τους νόμους του συστήματος, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την πολιτική που άσκησαν και ασκούν όλες οι Κυβερνήσεις (και του ΣΥΡΙΖΑ). Τι καλύτερη υπηρεσία να προσφέρει κανείς στο σύστημα, τι καλύτερο ξέπλυμα της αντιλαϊκής πολιτικής μπορεί να κάνει κανείς;

Ο κύριος Ρώρος και ο ΣΥΡΙΖΑ διαπρέπουν ως «πλυντήριο»! Ξεχνάνε όμως, το στίχο του Ρίτσου: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Υ.Γ. 1: Έχει πια διαστάσεις πολιτικής εμμονής, η επιμονή του σε κάθε Δελτίο Τύπου να αναφέρει τις λέξεις ΚΚΕ, Σύγχρονη Εποχή κτλ. Να τον πληροφορήσουμε, γιατί μπορεί να μην έχει φτάσει στ’ αυτιά του, ότι γι’ αυτά του τα ψέματα ντρέπεται κάθε αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος της Πάτρας, ακόμα και οι ψηφοφόροι του.

Υ.Γ. 2: Η εμμονή του αυτή, προδίδει και την ασχετοσύνη του πάνω στα οικονομικά μεγέθη του Δήμου Πατρέων, καθώς μπαίνει στη διαδικασία να συγκρίνει είδη παντοπωλείου, ξύδι και χυλοπίτες, με τα 11 εκατομμύρια ευρώ που διεκδικεί ο Δήμος από την Κυβέρνηση, για να πληρώσει τους εργαζόμενους. Γελάνε και τα μικρά παιδιά…

Μιχάλης Αναστασίου

*Ο Μιχάλης Αναστασίου (στη φωτογραφία της ανάρτησης) είναι Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου και Κοιμητηρίων του Δήμου Πατρέων και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: