Ο «στρατηγός του κάμπου» πάντα παρών! Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Βαγγέλη Μπούτα

«Μας λείπει η συμβουλή του, η εμπειρία του, όλα τα χαρακτηριστικά που βοηθούσαν καθοριστικά στην παρέμβασή μας, αλλά θέλουμε να τονίσουμε ότι η παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο σύντροφός μας είναι εξίσου μεγάλη και αυτή θέλουμε να κρατήσουμε».

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα, που «έφυγε» από τη ζωή στις 18/9/2020.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 7 Νοέμβρη στις 11 π.μ., στο ξενοδοχείο «Thessalikon Grand» (3ο χλμ. Καρδίτσας – Μητρόπολης). Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση θα γίνουν χαιρετισμοί εκ μέρους της οικογένειας του Βαγγέλη Μπούτα, της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ και εκπροσώπων του αγροτικού κινήματος. Θα πραγματοποιηθούν ακόμα προβολή βίντεο και σύντομο θεατρικό δρώμενο.

Γεννημένος το 1954 στη Μητρόπολη Καρδίτσας, από γονείς αγρότες και αγωνιστές, και μπαίνοντας από μικρός στη βιοπάλη, ο σύντροφος Βαγγέλης Μπούτας παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στις αρχές και στα ιδανικά του ΚΚΕ, του Κόμματος μέσα στο οποίο διαπαιδαγωγήθηκε και μέσα από τις γραμμές του πάλεψε σε όλη του τη ζωή για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την οργάνωση του κινήματος των βιοπαλαιστών αγροτών, εμπνέοντας τις νεότερες γενιές αγωνιστών και συνδικαλιστών της μαχόμενης αγροτιάς.

Ο σύντροφος Βαγγέλης υπήρξε εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος της χώρας μας, ένας αυθεντικός, λαϊκός άνθρωπος, σεμνός, πρωτοπόρος αγωνιστής, που συναντούσε την πλατιά αναγνώριση και εκτίμηση από τους συναδέλφους του αγρότες, γενικότερα από τους λαϊκούς ανθρώπους του Θεσσαλικού Κάμπου αλλά και όλης της χώρας.

Με αφορμή την εκδήλωση ο Νίκος Τέγος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος μίλησε στην ΕΡΤ Θεσσαλίας για τη μεγάλη προσφορά του «στρατηγού του κάμπου», Βαγγέλη Μπούτα: «Κατέκτησε τον τίτλο ως ηγέτης του αγροτικού κινήματος, με το γνωστό λαϊκό παράσημο που πήρε ως “στρατηγός του κάμπου”, το κατέκτησε με αυτή του την ιδιότητα ως άξιο τέκνο του ΚΚΕ, διαπαιδαγωγήθηκε μέσα από τις γραμμές του», είπε και συμπλήρωσε ότι «μας λείπει η συμβουλή του, η εμπειρία του, όλα τα χαρακτηριστικά που βοηθούσαν καθοριστικά στην παρέμβασή μας, αλλά θέλουμε να τονίσουμε ότι η παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο σύντροφός μας είναι εξίσου μεγάλη και αυτή θέλουμε να κρατήσουμε».

Όπως είπε, «η ευθύνη που μας δίνεται από αυτή την παρακαταθήκη είναι να συνεχίσουμε να γίνουμε ακόμα πιο ικανοί, ώστε να συσπειρώνονται ακόμα περισσότερες εργατικές – λαϊκές μάζες στην πάλη για τη ριζική ανατροπή. Αυτό τόνιζε ο σύντροφός μας, πως μαζί με τις διεκδικήσεις άμεσων λύσεων παράλληλα πρέπει να αγωνιζόμαστε με την προοπτική να γίνουν οι αγρότες νοικοκύρηδες στον πλούτο που παράγουν, μαζί με τους εργάτες, μαζί με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και τους συμμάχους τους, να αλλάξει χέρια η εξουσία και να περάσει σε αυτά της εργατικής τάξης».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: