Ο αντικομμουνισμός είναι το καλύτερο πλυντήριο του φασισμού – Θεωρία δύο άκρων από τον δήμαρχο Συκεών-Νεάπολης

Η δημοτική αρχή απέρριψε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης και έφερε ένα κατάπτυστο κείμενο, κατάπτυστο κείμενο, όχι για να καταδικάσει τα εγκληματικά φασιστικά παρακλάδια της ΧΑ και των άλλων εθνικιστικών οργανώσεων αλλά για να κάνει τους αισχρούς συμψηφισμούς των θυτών με τα θύματα.

Το ψήφισμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών ομάδων και η κατάπτυστη στάση της διοίκησης του δήμου.

Την Παρασκευή 1/10 η “Λαϊκή Συσπείρωση” Νεάπολης – Συκεών κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα  καταδίκης των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεων και της δράσης των φασιστικών ομάδων ζητώντας την άμεση δια περιφοράς σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να υπάρξει και μια άμεση απάντηση:

“Το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης Συκεών καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις της «νεολαίας Χρυσής Αυγής» και άλλων φασιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και φοιτητές.

Ένας χώρος που θα έπρεπε να είναι γνώσης, μάθησης και προόδου μετατράπηκε σε ορμητήριο της εγκληματικής δράσης ναζιστών – βαρβάρων.

Ένα χρόνο μετά τη καταδίκη των εγκληματιών της ναζιστικής και γι’ αυτό εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται ότι δεν τελειώσαμε με το αυγό του φιδιού.

Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν.

Οποιαδήποτε ανοχή από οποιονδήποτε (κρατικούς μηχανισμούς, πολιτικούς σχηματισμούς κλπ) έχει καίρια ευθύνη, οδηγεί σε νέα θύματα.

Το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης Συκεών, συμπαραστεκόμενο στους μαθητές και τον αγώνα τους για σχολεία ανοιχτά, με μέτρα προστασίας και παιδεία χωρίς εμπόδια και φραγμούς, καλεί τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, το λαό της πόλης να απομονώσει όσους γεννούν Μιχαλολιάκους, Κασιδιάρηδες, Λαγούς, Ρουπακιάδες και λοιπούς ναζιστές – εγκληματίες. Να μη δείξει καμιά απολύτως ανοχή στην εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμά κι’ αν χρησιμοποιούν αυτοί.”

Το ψήφισμα που κατέθεσε η διοίκηση του κ. Δανιηλίδη στην ουσία βρίσκεται στην κυβερνητική αντιδραστική ρότα της «λογικής των άκρων». και των «συμψηφισμών».

  • -Γιατί αποφεύγει η διοίκηση του δήμου να καταγγείλει καθαρά και ξάστερα τη Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές οργανώσεις (ιερό τάγμα, ιερός λόχος, κλπ) που οργάνωσαν ολόκληρο σχέδιο δράσης ενάντια σε φοιτητές, μαθητές γονείς και το υλοποιούν επί μία εβδομάδα τώρα με την ανοχή κυβέρνησης και αστυνομίας;
  • -Τι εννοεί όταν λέει πως καταδικάζει «τα βίαια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης» χωρίς όμως να κάνει συγκεκριμένο ότι αυτά προήλθαν αποκλειστικά από την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών;

Με αυτό τον τρόπο στηρίζει το ίδιο βρώμικο παιχνίδι με τα κυβερνητικά στελέχη που προσπαθούν να εξισώσουν τους θύτες με τα θύματα, μιλώντας για «βία και από τις δύο πλευρές».

  • -Τι εννοεί όταν λέει πως καταδικάζει «κάθε ακραία τραμπούκικη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται»;

Ο κ. Δανιηλίδης πριν από ένα εξάμηνο, όταν η κυβέρνηση ψήφιζε το νόμο για την καταστολή του φοιτητικού κινήματος και την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων, ήταν αυτός που κατηγορούσε ξεδιάντροπα «ομάδες φοιτητών … γνωστής αριστερής ιδεολογίας» για «φασιστικού τύπου τραμπούκικες ενέργειες» (!!!) και για «καταστρατήγηση της ελευθερίας του λόγου», από την πλευρά των φοιτητών!

  • -Ποιες είναι οι «παραβατικές» και «επικίνδυνες» συμπεριφορές στις οποίες δεν θέλει να αφήσει κανένα περιθώριο για την ανάδειξή τους;

Θυμίζουμε πως με εντολή αντιδημάρχου παιδείας, την περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων, η διοίκηση του δήμου έστελνε υπαλλήλους της να κόβουν αλυσίδες και να προπηλακίζουν μικρούς μαθητές.

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών λοιπόν μήπως ανήκουν στην κατηγορία των «παραβατικών» και «επικίνδυνων» συμπεριφορών;

  • -Για ποιο «κράτος δικαίου» μιλάει ο κ. Δήμαρχος, όταν ένα χρόνο πριν στο ίδιο επαγγελματικό λύκειο, στις δίκαιες κινητοποιήσεις των μαθητών, είχαν καλέσει ακόμα και την αντιτρομοκρατική ενώ στις τωρινές φασιστικές επιθέσεις η αστυνομία έριχνε χημικά στους φοιτητές αντί να πιάσει τους οργανωμένους φασίστες (που πολύ καλά τους γνωρίζει);

Το ψήφισμα καταδίκης των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεων και της δράσης των φασιστικών ομάδων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» το κατέθεσε από την Παρασκευή 1 Οκτώβρη, ζητώντας την άμεση δια περιφοράς σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να υπάρξει και μια άμεση απάντηση.

Αντί αυτού η διοίκηση του δήμου παρέμεινε άφωνη επί τρεις ημέρες παρά το γεγονός ότι οι φασιστικές ομάδες όργωναν κυριολεκτικά όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη, απειλώντας, χτυπώντας και τραυματίζοντας φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τρεις ημέρες αργότερα έφερε αυτό το κατάπτυστο κείμενο, όχι για να καταδικάσει τα εγκληματικά φασιστικά παρακλάδια της ΧΑ και των άλλων εθνικιστικών οργανώσεων αλλά για να κάνει τους αισχρούς συμψηφισμούς των θυτών με τα θύματα.

Ας μην παίζει τον ρόλο του “αφελή” ο κ. Δήμαρχος.

Ο αντικομμουνισμός και η θεωρία των “δύο άκρων ” και των ίσων ευθυνών είναι που ξυπνάνε και θρέφουν το φασισμό. Είναι το πιο «κλασικό» του πλυντήριο.

Όποιος όμως ψάχνει για «άκρα», ας κοιταχτεί στον καθρέφτη.

Γιατί ακραίο είναι το ίδιο το σύστημα που υπηρετεί.

Το σύστημα που υποθάλπει το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους, που έχει στην ημερήσια διάταξη τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Με αυτό το σύστημα πρέπει να ξεμπερδεύουν οι λαοί όλου του κόσμου, για να ξεριζώσουν μια και καλή όλα τα κεφάλια της «Λερναίας Ύδρας» του φασισμού.

Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: