Ο άλλος τους εαυτός

Κατανοούμε την ανάγκη τους να δικαιολογηθούν σε όσους τους ψήφισαν με πιο ριζοσπαστικές διαθέσεις και τώρα βλέπουν την ψήφο τους να κουβαλιέται …τράνζιτ στα ψηφοδέλτια της σοσιαλδημοκρατίας, να γίνονται «καύσιμο» σε διεργασίες για την ανασύνθεσή της!

Διαμαρτύρεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι ο «Ριζοσπάστης» διαστρεβλώνει τη θέση της για τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα και ότι κακώς της «χρεώνει» την ανακοίνωση του δημοτικού της συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» να στηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι τους πείραξε ακριβώς; Μήπως ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν είναι αυτός που συμμετείχαν και στήριξαν στις δημοτικές εκλογές; Μήπως το συντονιστικό αυτού του συνδυασμού δεν εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης …«χωρίς αυταπάτες» του ενός από τους δυο υποψηφίους και συγκεκριμένα αυτού του ΠΑΣΟΚ; Σε τι τους συκοφαντεί λοιπόν ο «Ριζοσπάστης»;

Οι εκ των υστέρων δικαιολογίες ότι η απόφαση αυτή εκφράζει μόνο ένα μέρος των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συμμετείχε μαζί με άλλους στην εκλογική σύμπραξη, μόνο γέλιο προκαλούν. Σαν να λένε «δεν το έκανα εγώ αλλά ο άλλος μου εαυτός»! Αλλωστε υπάρχει και προηγούμενο, από το οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Οσο για τον λίβελο σε βάρος του «Ριζοσπάστη», κατανοούμε την ανάγκη τους να δικαιολογηθούν σε όσους τους ψήφισαν με πιο ριζοσπαστικές διαθέσεις και τώρα βλέπουν την ψήφο τους να κουβαλιέται …τράνζιτ στα ψηφοδέλτια της σοσιαλδημοκρατίας, να γίνονται «καύσιμο» σε διεργασίες για την ανασύνθεσή της!

Για όλους αυτούς, είναι μια καλή ευκαιρία για προβληματισμό και συμπεράσματα. Πραγματική διέξοδος είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μη γίνονται οι αγώνες, τα πιστεύω και η ψήφος τους νερό στον μύλο της σοσιαλδημοκρατίας.

 

Από τη στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: