Νίκος Σοφιανός: Καταγγέλλουμε τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

“Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι αντίθετη, κόντρα στους παπαγάλους και στην μαύρη προπαγάνδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε, μόλις το 18% στηρίζει την πολιτική Μητσοτάκη, που έχει την ανοχή και των άλλων κομμάτων του αστικού πολιτικού συστήματος.”

Τη δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης στην Γάζα κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη 2023, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος.

Εθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης στην Γάζα, το έγκλημα που γίνεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, και την άμεση εμπλοκή της χώρας μας. Ήδη η γενοκτονία στη Γάζα καταγγέλλεται από χιλιάδες λαού σε όλο τον κόσμο. Από το Καπιτώλιο, την Νέα Υόρκη, αλλά φυσικά και από τους δρόμους της Αθήνας.

Και αυτή η καταγγελία θα συνεχιστεί με το μεγάλο συλλαλητήριο-συναυλία που οργανώνεται την επόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα. Όπως διαδηλώσαμε και αυτή την Κυριακή, γιατί η “σωστή πλευρά της ιστορίας” είναι με τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ανεξάρτητο κράτος. Κόντρα στα σχέδια που καταπνίγουν αυτό το δικαίωμα, δεκαετίες τώρα. Κόντρα στους δήθεν “ευαίσθητους” που δεν έχουν όμως την ευαισθησία να δουν 3,5 χιλιάδες δολοφονημένα παιδιά, 8 χιλιάδες δολοφονημένους αμάχους.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι αντίθετη, κόντρα στους παπαγάλους και στην μαύρη προπαγάνδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε, μόλις το 18% στηρίζει την πολιτική Μητσοτάκη, που έχει την ανοχή και των άλλων κομμάτων του αστικού πολιτικού συστήματος. Εμείς λέμε ότι ο αγώνας για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και η απεμπλοκή της χώρας μας από αυτό το έγκλημα είναι η σωστή θέση. Αυτή τη θέση υιοθετεί και η πλειοψηφία του λαού μας και με την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της αλληλεγγύης έχει την δική του ξεχωριστή συμβολή».

Παράλληλα, ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα που υπάρχει στην Αθήνα για πλημμύρες και τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο δήμος, σύμφωνα μάλιστα και με την κατάσταση ειδικής κινητοποίησης που έχει κηρυχθεί από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα είπε ότι «ο Υπουργός πολιτικής προστασίας, έχει κηρύξει σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης είκοσι Δήμους, μαζί με την Περιφέρεια της Αττικής. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Δήμος της Αθήνας. Έχει κηρυχθεί η έκτακτη κατάσταση εδώ και 10-15 μέρες. Εμείς ρωτάμε τι έχετε κάνει μέχρι τώρα και τι θα κάνετε σε ότι αφορά το μερίδιο ευθύνης του Δήμου της Αθήνας, για τον Κηφισό, και ιδιαίτερα και για τον Ποδονίφτη. Και να μην μπούμε στην γνωστή μετάθεση ευθυνών και το επιχείρημα ότι ο Δήμος είναι μόνο για να καθαρίζει τα φρεάτια, με εργολαβία…

– Υπάρχει το θέμα νέων φρεατίων κυρίως σε σημεία που εφάπτονται του Ποδονίφτη, όπως το σημείο Θεοφιλά και Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, μπροστά στο παλιό “μεταγωγών”. Ακόμα και οι κάδοι είναι πάνω στα φρεάτια.

– Υπάρχει το θέμα της στάθμευσης αυτοκινήτων στον παραρεμάτιο χώρο και πάνω σε γέφυρες, που σε έντονα καιρικά φαινόμενα θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

– Υπάρχει το θέμα δημιουργίας νέων αγωγών ομβρίων υδάτων με μεγαλύτερες διατομές, και είναι και στην ευθύνη του Δήμου για να γίνουν.

– Υπάρχει ανάγκη καθαριότητας στον παραρεμάτιο χώρο, ειδικά στον Ποδονίφτη που σε όλο του το μήκος, όπως είδαμε σε επί τόπου επίσκεψη, έχει σοβαρά προβλήματα.

Τι κάνει η δημοτική Αρχή για όλα αυτά με βάση και την απόφαση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας;».

Έθεσε επίσης το ζήτημα της λήξης προγραμμάτων ΕΣΠΑ και τον κίνδυνο για τους εργαζόμενους λέγοντας πως «στο τέλος του χρόνου λήγει το σύνολο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και κατ’ επέκταση οι συμβάσεις εκατοντάδων εργαζομένων στον Δήμο, σε νευραλγικές υπηρεσίες όπως τα “δημοτικά ιατρεία”, “βοήθεια στο σπίτι”, “έμφυλη βία”, “κοινωνικές υπηρεσίες”. Ποιες από αυτές τις συμβάσεις θα συνεχιστούν και ποιες θα σταματήσουν;» ενώ τελειώνοντας έκανε «ένα σχόλιο για την λεωφόρο Β. Όλγας, θυμίζοντας ότι εμείς ταχθήκαμε απέναντι σε όλο το “πακέτο” του μεγάλου περιπάτου, από την αρχή με την καταγγελία μας και την αποχώρησης μας στο συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια καταψηφίζοντάς σε όλες τις επόμενες ψηφοφορίες. Στο πλαίσιο αυτού του πακέτου η δημοτική Αρχή Μπακογιάννη είχε εντάξει και την Β. Όλγας. Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν θα είναι ανοιχτή ή κλειστή, το θέμα είναι για τη νέα δημοτική Αρχή, στη νέα θητεία, τι πρακτικά θα κάνει… Γιατί, τώρα η συγκεκριμένη παράταξη καταγγέλλει, αλλά από την πρώτη του Γενάρη έρχεται στα πράγματα. Όταν λοιπόν δούμε, τότε, το συγκεκριμένο εισηγητικό που θα έρθει θα τοποθετηθούμε κι εμείς συγκεκριμένα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: