Νίκος Καραθανασόπουλος: Υποκρισία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τη δράση της Χρυσής Αυγής – Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, στη συζήτηση επί της τροπολογίας της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη συζήτηση επί της τροπολογίας της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημείωσε την υποκρισία των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όταν όχι μόνο έχουν συνεργαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ παλαιότερα αλλά και όταν επιχειρούν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν το αστικό κράτος με τρομονόμους, παρακολουθήσεις των πάντων, ενίσχυση της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος, όταν επιχειρούν να βγάλουν λάδι την αστική δημοκρατία, μέσα στην οποία γεννιούνται τα ναζιστικά κόμματα, όταν επιχειρούν να βγάλουν λάδι τα λόμπι, δηλαδή τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως πάντα τα ναζιστικά κόμματα είναι παιδιά του καπιταλιστικού συστήματος και αποτελούν τον εγκληματικό βραχίονα του κεφαλαίου. Αυτό τον ρόλο έπαιξε και η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας, που την είδαμε να χτυπά συνδικαλιστές, και να στήνει δουλεμπορικά γραφεία στο Πέραμα πουλώντας πάμφθηνους εργαζόμενους κ.α.

Υπογράμμισε πως τόσο η τροπολογία της κυβέρνησης όσο και η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους γιατί αποδέχονται και αξιοποιούν τον τρομονόμο και τον ευρωτρομονόμο, που ποινικοποιούν διάφορες μορφές πάλης του λαϊκού παράγοντα, όπως η κατάληψη των δημοσίων κτιρίων, η παρεμπόδιση των αστικών συγκοινωνιών κ.α. Ο ίδιος τρομονόμος άλλωστε ποινικοποιεί τον ριζοσπαστισμό, όπως χαρακτηρίζει τους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας για τα δικαιώματά τους και με βάση αυτόν σε μια σειρά χώρες, έχουν απαγορευτεί τα Κομμουνιστικά Κόμματα, οι κομμουνιστικές νεολαίες, μέχρι και τα σφυροδρέπανα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στο ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, υπενθύμισε πως ευρωπαϊκά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά μονοπώλια στήριξαν και χρηματοδότησαν τον Χίτλερ, με την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ, με βάση τη βαθιά τους έχθρα έναντι της ΕΣΣΔ.

Κατήγγειλε την αναθεώρηση της ιστορίας που επιχειρείται από τη στιγμή που ο Κόκκινος Στρατός νίκησε τον ναζισμό με την ΕΕ να πρωτοστατεί με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως με τη μετονομασία της μέρας συντριβής του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό σε μέρα της Ευρώπης, με την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων αλλά και την αξιοποίηση κατά το δοκούν φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού.

Το ΚΚΕ υπήρξε εμπνευστής και καθοδηγητής του ΕΑΜ

Σε αυτή την αναθεώρηση της ιστορίας, εντάσσεται και η χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού που επιχείρησε να συκοφαντήσει τον ρόλο και τη δράση του ΕΑΜ, συνέχισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Κατήγγειλε παράλληλα και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κακοποιήσει την ιστορία του ΕΑΜ λέγοντας πως από τη μία παίζει τον ύμνο του στις συγκεντρώσεις και από την άλλη, εξυμνεί τον «γέρο» Γ. Παπανδρέου, συναντιέται με κομμουνιστοφάγους σε εκδηλώσεις στο Γράμμο και το Βίτσι, στηρίζει το ΝΑΤΟ και στήνει νατοϊκές βάσεις ανά την Ελλλάδα ενώ στελέχη του όπως η κα Δούρου μιλά για ολοκληρωτικά καθεστώτα και τέλος αποδέχεται το κατάπτυστο ψήφισμα της ΕΕ περί «σιδηρούν παραπέτασμα».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, όλες οι δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

«Ολα αυτά κακοποιούν την ιστορική προσφορά του ΕΑΜ και της πάλης του λαού» επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ ούτε καπηλεύεται ούτε θέλει να μονοπωλήσει τον αγώνα του ΕΑΜ, στο οποίο συμμετείχαν ευρύτερα λαϊκά στρώματα, επισημαίνει μόνο ότι το ΚΚΕ υπήρξε ο εμπνευστής και ο καθοδηγητής αυτού του παλλαϊκού αγώνα.

Καταλήγοντας τόνισε πως μόνο η ανειρήνευτη πάλη του λαϊκού κινήματος σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολή και σχολείο μπορεί να αντιμετωπίσει τον φασισμό, μόνο το εργατικό κίνημα μπορεί να συντρίψει τη ΧΑ και τα υπόλοιπα ναζιστικά μορφώματα.

Να αρθεί το εμπάργκο στη Συρία για να σταλεί βοήθεια

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξέφρασε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στους λαούς της Τουρκίας και Συρίας και ζήτησε την άρση του εμπάργκο στη Συρία για να μπορέσει να κατευθυνθεί η ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς εμπόδια στους πληγέντες από τους σεισμούς. Οπως τόνισε σχετικό αίτημα έθεσε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επίσης, με αφορμή την τραγωδία στη γείτονα, σημείωσε τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων στη χώρα μας, που δεν έχουν λάβει μέτρα ολοκληρωμένης αντισεισμικής θωράκισης, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ που δεν θεωρεί τα αντίστοιχα έργα επιλέξιμα, στη λογική του κόστους – οφέλους.

Τέλος, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών που σήμερα προχώρησαν σε νέα απεργία και συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που έχουν υποβαθμίσει και ισοπεδώσει τις σπουδές, τα δικαιώματα και τους μισθούς τους, που προωθούν την εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού με τελευταίο παράδειγμα τη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ που ανοίγει το δρόμο σε ιδιώτες.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: