ΝΔ σε απόγνωση! – Όταν ο Κυρανάκης επικαλείται ΟΑΚΚΕ και Πανσπουδαστική Νο8, για να επιτεθεί στο ΚΚΕ!

Ξέρετε γιατί δεν έπρεπε να τιμήσει το ΚΚΕ το Πολυτεχνείο; Γιατί… Πανσπουδαστική Νο8. Τάδε έφη ΟΑΚΚΕ… Και πλέον η ΝΔ του Κυρανάκη!

Ξέρετε ποιος είναι ο βασικός λόγος που δε δικαιούταν το ΚΚΕ να διαδηλώσει σήμερα στο Πολυτεχνείο; Γιατί… Πανσπουδαστική Νο 8 (την ξέρουν όλοι με αυτό). Κάθε Δαπίτης που σέβεται τον εαυτό του, σαν τον Κυρανάκη, δε γνωρίζει απολύτως τίποτα γι’ όλα αυτά. Μπορεί όμως να διαβάσει τι λέει η ΟΑΚΚΕ, που εξελίσσεται σε άτυπο πνευματικό ινστρούκτορα της ΝΔ -τις προάλλες την είχε επικαλεστεί και ο Άδωνις για την ΔΕΗ.

Ας δώσουμε όμως τον λόγο στο φερέφωνο της ΟΑΚΚΕ, τον Κώστα Κυρανάκη, που μίλησε σήμερα στον Real FM και τη ραδιοφωνική εκπομπή του Χατζηνικολάου.

“Εκείνη την εποχή και καλό είναι να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, εγώ λοιπόν ως νέος προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς πράγματα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας. Εκείνη την εποχή λοιπόν υπήρχε ένα κείμενο που έλεγε το εξής αναφερόμενο στο ΚΚΕ, προσπάθησαν, λέει, με τον αισχρότερο τρόπο να κατασυκοφαντήσουν αυτούς που πραγματικά έκαναν το Πολυτεχνείο. Έτσι το όργανό του η Πανσπουδαστική νούμερο 8, που κυκλοφόρησε τον Γενάρη/Φλεβάρη του ’74, δημοσιεύουν κείμενο υπογράφοντας ψεύτικα σαν συντονιστική επιτροπή, όπου θρασύτατα έγραφαν ‘καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στον χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ σύμφωνα με προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφαγάλη – Καραγιαννόπουλου, όμως το ψέμα έχει σύντομο τέλος η αλήθεια πάντα επικρατεί’. Αυτό δεν είναι κείμενο κάποιου δεξιού ή κάποιου νεοδημοκράτη. Είναι κείμενο του οργανισμού ανασυγκρότησης του ΚΚΕ, του λεγόμενου ΟΑΚΚΕ, ο οποίος καταγγέλλει τον ρόλο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τα χρόνια και τις ιστορικές εκείνες στιγμές του Πολυτεχνείου. Το ΚΚΕ έλεγε τότε δηλαδή, ότι οι φοιτητές, οι οποίοι ξεκίνησαν την εξέγερση στο Πολυτεχνείο για να ανατραπεί η Χούντα και να μπορέσουμε να έχουμε Δημοκρατία στη χώρα μας, το ΚΚΕ τους θεωρούσε πράκτορες της ΚΥΠ. Και θεωρούσε ότι είναι υποκινούμενοι από τους Αμερικανούς και από την CIA. Αργότερα προσπάθησαν να ξεπλύνουν όλη αυτή την ντροπή, υιοθετώντας μια άλλη στάση και έχτισαν καριέρες πάνω σε μια πορεία του Πολυτεχνείου, η οποία κάθε χρόνο συνδυαζόταν με πέτρες, με μολότοφ, με κάψιμο αυτοκινήτων και όλα αυτά που έβλεπαν στις οθόνες τους οι Έλληνες πολίτες”.

“Μου κάνει αισχρή εντύπωση σήμερα να σκίζει τα ρούχα του το ΚΚΕ για το μη δικαίωμά του, δήθεν, να κάνει την πορεία και τη συγκέντρωσή του στην αμερικανική πρεσβεία και έξω από το Πολυτεχνείο, τη στιγμή που εκείνη την εποχή και τις κρίσιμες στιγμές για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας ήταν απέναντι στους φοιτητές που ξεκίνησαν την εξέγερση. Είναι υποκρισία αυτό και νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει όλα τα πράγματα ιστορικά να μπουν στη θέση τους” συμπλήρωσε.

Επειδή ο Κυρανάκης διψά για γνώση, να τον ενημερώσουμε ότι η ΟΑΚΚΕ είναι οργάνωση και όχι οργανισμός, οπότε πάει με θηλυκό άρθρο. Αλλά οι δεξιοί έχουν παράδοση να μην πετυχαίνουν άρθρα σε αρκτικόλεξα -πχ ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

Κατά τα άλλα, αν ο Κυρανάκης θεωρείται πολιτικό κεφάλαιο για τη ΝΔ και έχει φτάσει σε τέτοια απόγνωση για να καταφεύγει στην ΟΑΚΚΕ και σε τέτοια σοφίσματα, τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά για το κυβερνών κόμμα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια και το σχετικό σχόλιο από το portal του 902.

Όταν τα στελέχη της ΝΔ φτάνουν στο σημείο να επικαλούνται χιλιομασημένες συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως η αποσπασματική προβοκατόρικη αξιοποίηση της «Πανσπουδαστικής Νο.8» (ήμαρτον!) και μάλιστα να επικαλούνται… την ΟΑΚΚΕ(!), τότε τα πράγματα στο κυβερνών κόμμα είναι μάλλον σοβαρά. Για τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, που προέβη στην παραπάνω …«σοφία», του προτείνουμε να διαβάσει λίγο καλύτερα για να μην εκτίθεται.

Η πολιτική του όμως άποψη, που εξέφρασε στη συνέντευξή του στον «Real fm» σήμερα, ότι είναι «γελοίο» να «τσακωνόμαστε για το αν είναι νομικά ή συνταγματικά ορθό να γίνονται διαδηλώσεις» και ότι αυτά «θα τα κρίνουμε εκτός κρίσης», δείχνει ακριβώς ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να βάλει στο «γύψο» κάθε λαϊκή φωνή αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, με πρόσχημα την πανδημία. Αυτό είναι που τους ενοχλεί και με τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: