Ν. Καραθανασόπουλος: “Τι το περάσατε το ΚΚΕ; Ανώνυμη Εταιρεία, σαν τη ΝΔ, να παίρνει δανεικά και αγύριστα;”

Ο νόμος του Λάσκαρη, που ήθελε να καταργήσει την πάλη των τάξεων, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Έτσι και ο δικός σας ο νόμος θα πεταχτεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος έδωσε πληρωμένη απάντηση στον ωμό αντικομμουνισμό που επιστράτευσε ο κυβερνητικός λόχος στο πλαίσιο της συζήτησης για το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες από τους βουλευτές της ΝΔ για το ΚΚΕ. (…) Έφτασαν στο σημείο να επιστρατεύσουν τον ωμό και χρυσαυγίτικο αντικομμουνισμό. Μια βουλευτής της ΝΔ μάλιστα έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και τα κόκκινα μεροκάματα, δηλαδή την ηρωική προσφορά προς το ΚΚΕ των φίλων, των μελών και των στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τα οποία κάποιες εποχές σήμαιναν φυλακίσεις και εξορίες.

Αλλά τι το περάσατε το ΚΚΕ; Ανώνυμη εταιρεία όπως είναι η ΝΔ, για να παίρνει δανεικά και αγύριστα;

Στην υπόλοιπη ομιλία του, ο Καραθανασόπουλος τόνισε την αντίφαση μεταξύ των δυνατοτήτων που προκύπτουν από την τεχνολογική εξέλιξη (περισσότερος ελεύθερος χρόνος, καλύτερο ασφαλιστικό κτλ) και της πραγματικότητας στις καπιταλιστικές χώρες, όπου επιβιώνει ακόμα και η παιδική εργασία.

Γιατί να μη γίνει το αντίθετο; Είναι ουτοπία; Γιατί να μην προσαρμόζονται οι επιχειρήσεις στις ανάγκες των εργαζόμενων; Αυτοί δεν είναι ο αναντικατάστατος παράγοντας στην παραγωγή, που δίνει ζωή στις μηχανές και τις επιχειρήσεις; Από πότε είναι αυτό Μεσαίωνας και συντηρητισμός;

Σημείωσε πως το νομοσχέδιο έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων αντεργατικών νόμων και της ευρωπαϊκής στρατηγικής με τις “βέλτιστες πρακτικές”. Τόνισε πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε κάθε εκδοχή διευθέτησης -είτε με είτε χωρίς συλλογικές συμβάσεις και σχολίασε ειρωνικά.

Αλήθεια, θα διευθετήσετε και τον ύπνο; Θα μάθετε τον κόσμο να κοιμάται 2 και 3 ώρες, για να δουλεύει τις υπόλοιπες;

Θύμισε ότι η ίδια η κυβέρνηση υπερασπίζεται την εργατική αριστοκρατία της ΓΣΕΕ, που έκανε συνέδριο με τα ΜΑΤ για να ξαναβγεί στις καρέκλες του ο Παναγόπουλος. Στηλίτευσε τα θολά ιδεολογήματα περί “μετακαπιταλιστικών Νεφελίμ…” και έκλεισε εξηγώντας τι διδάσκει η ιστορία.

Ο νόμος του Λάσκαρη, που ήθελε να καταργήσει την πάλη των τάξεων, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Έτσι και ο δικός σας ο νόμος θα πεταχτεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Γιατί όταν σπέρνετε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: