Μυστικό κέντρο κράτησης; Αν το γνωρίζουν οι New York Times δε βλέπω πώς μπορεί να είναι μυστικό…

Σε μια αινιγματική διάψευση (;) προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χωρίς ουσιαστικά να αμφισβητήσει ευθέως το ρεπορτάζ των NYT.

Υπάρχουν μυστικά κέντρα κράτησης στην Ελλάδα;

Αυτό ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας, με αφορμή το ρεπορτάζ των New York Times.

Αρχικά ο Πέτσας έπλεξε το εγκώμιο της εφημερίδας -που είναι παγκόσμια και με μεγάλη επιρροή- και στη συνέχεια κατάφερε να κάνει μια από τις πιο αδύναμες διαψεύσεις στα χρονικά, προκαλώντας τελικά περισσότερα ερωτηματικά και αμφιβολίες από αυτά που “έλυσε”.

Η ατάκα “αν το γνωρίζουν οι New York Times δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης”, δε λέει τίποτα και την ίδια στιγμή μπορεί να μας λέει και περισσότερα για την πραγματικότητα. Για όποιον γνωρίζει ελληνικά, ο Πέτσας δε λέει πως δεν υπάρχει τέτοιο κέντρο, ούτε διαψεύδει κατηγορηματικά το ρεπορτάζ. Επί της ουσίας αναφέρει πως δεν μπορεί να θεωρείται “μυστικό”, εφόσον αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ μιας… “παγκόσμιας εφημερίδας” -sic.

Ο Πέτσας κατάφερε να κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται αν ήταν μια τυχαία αποστροφή του προφορικού λόγου ή κάτι περισσότερο που παραδέχεται εμμέσως την αλήθεια -πριν την διαψεύσει τυπικά στη συνέχεια. Εμείς παραθέτουμε απλώς όσα είπε και το σχετικό βίντεο, και αναμένουμε στη συνέχεια τις εξελίξεις.

«Όσον αφορά τους New York Times όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια παγκόσμια εφημερίδα με μεγάλη επιρροή. Άρα αν το γνωρίζουν οι New York Times δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα, όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περιφρούρηση είτε των συνόρων, είτε με τα θέματα ασφαλείας είναι διαφανή. Εφαρμόζεται το Σύνταγμα, οι νόμοι, το κοινοτικό κεκτημένο και δεν υπάρχει τίποτα κρυφό…»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: