ΜΜΕ στην υπηρεσία της εξουσίας… – Το iefimerida βαφτίζει τον γύψο “χαλάρωση μέτρων”…

Το φιλοκυβερνητικό μέσο αναλαμβάνει να μας εξηγήσει πως ο γύψος είναι χαλάρωση. Γιατί πριν είχαμε καθολική απαγαόρευση συναθροίσεων, ενώ τώρα απαγορεύονται μόνο αυτές άνω των 100 ατόμων.

Τι κάνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όταν βλέπουν την κυβέρνηση να βάζει γύψο στη χώρα και να απαγορεύει τις διαδηλώσεις; Εξηγούν στους αναγνώστες τους ότι η κυβέρνηση χαλαρώνει τα απαγορευτικά μέτρα για να νιώσουν καλύτερα. Η αστική δημοσιογραφία στα καλύτερά της.

Αυτή είναι η περίπτωση του φιλοκυβερνητικού iefimerida, που αναλύει μάλιστα και το σκεπτικό της χαλάρωσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μικρή χαλάρωση των μέτρων και σε αυτό το πεδίο, όπως σε όλα τα υπόλοιπα. Μέχρι τώρα απαγορεύονταν καθολικά οι συναθροίσεις και το επιτρεπόμενο όριο ήταν τα 9 άτομα, πλέον επιτρέπονται οι δημόσιες συναθροίσεις έως 100 άτομα και εξακολουθεί να υφίσταται η απαγόρευση για μεγαλύτερες.

Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Η απαγόρευση -δηλαδή η χαλάρωση, σύμφωνα με το site- ισχύει μόνο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Αφού το μέτρο συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο “χαλάρωσης των μέτρων”, γιατί έχει προσωρινό χαρακτήρα, ως το τέλος της βδομάδας πρακτικά και δεν έχει μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα;

Το ερώτημα είναι σαφώς ρητορικό. Και δεν μπορεί κανείς να περιμένει απάντηση από ΜΜΕ που παίρνουν διαζύγιο με την αλήθεια, όταν δε συμφέρει την εξουσία, και αναλαμβάνουν -με το αζημίωτο- το καθήκον να την μακιγιάρουν, κάνοντας το άσπρο-μαύρο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: