Μετά το χαφιεδότσουρμο, έρχεται το επίσημο κράτος – Το Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ ταυτοποιεί διαδηλωτές και βλέπει “ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού…”

Το αστικό κράτος παίρνει τη σκυτάλη από τον αστικό εσμό που στοχοποίησε διαδηλωτές, σχηματίζει δικογραφία εναντίον τους και κάνει το άσπρο-μαύρο μιλώντας για “ιδιάζουσα και αδικαιολόγητη βία”, κατά των αστυνομικών που πήγαν εν ψυχρώ να διαλύσουν την πορεία του Σαββάτου.

Οι κραυγές του χαφιεδότσουρμου για συλλήψεις και η στοχοποίηση διαδηλωτών που αντιμετώπισαν άοπλοι τη λυσσασμένη επίθεση των ΜΑΤ φαίνεται πως πιάνουν τόπο.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΠΡΟ-ΠΟ) ανακοίνωσε πως αναγνώρισε ένα από τα άτομα που διακρίνονται στις φωτογραφίες, κάνοντας λόγο για… “ιδιάζουσα βία”, ενώ συνεχίζει τις έρευνες και σχημάτισε δικογραφία για τα γεγονότα.

Αυτά τα τελευταία, μολονότι είναι πεισματάρικα, διαστρεβλώνονται με κωμικό τρόπο. Οι διαδηλωτές φέρονται να επιτέθηκαν σφοδρά και με αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών, που έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων -sic- για να τους απωθήσουν. Οι θύτες παίζουν το ρόλο του θύματος. Τα χημικά στο ψαχνό γίνονται “περιορισμένη χρήση δακρυγόνων”. Η αδικαιολόγητη βία των ΜΑΤ για τις μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, αποδίδεται σε διαδηλωτές που δεν είχαν καν αντιασφυξιογόνες μάσκες. Τα ανοιγμένα κεφάλια των διαδηλωτών -για τα οποία υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα- αποσιωπούνται και γίνεται ξαφνικά λόγος για πέντε τραυματίες αστυνομικούς, δύο μέρες μετά τη διαδήλωση του Σαββάτου.

Το κράτος παίρνει τη σκυτάλη από τους ανεπίσημους βραχίονές του, και δείχνει πως λειτουργεί.

Ακολουθεί το κείμενο της φαιδρής ανακοίνωσης του Υπουργείου.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου σε πορεία του ΠΑΜΕ προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α. ομάδα διαδηλωτών έριξε μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Σε συμπλοκή με τη διμοιρία της ΥΑΤ που είχε διατεθεί στο χώρο, ομάδα περίπου 50 ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια επιτέθηκε με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν (5) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: