Μαζέψτε τους παρακρατικούς σας, θα τους διώξουμε στις τρύπες τους!

Οι διευθυντές ήταν άφαντοι και η αστυνομία έκανε την πλάτη στους φασίστες χωρίς προσχήματα. Αλλά οι (παρα)κρατικοί μηχανισμοί θα πάρουν τη δική τους απάντηση από τον ίδιο τον λαό.

Πριν από λίγους μόλις μήνες, η διεύθυνση των ίδιων ΕΠΑΛ που βρίσκονται τώρα έρμαιο στις φασιστικές, παρακρατικές ομάδες είχε καλέσει την αντιτρομοκρατική (!) για να αντιμετωπίσει τις μαθητικές καταλήψεις, σε μια πολύ γλαφυρή σημειολογία για τον ορισμό που επιδιώκουν να δώσουν στην έννοια της τρομοκρατίας.

Τι έκαναν όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση; Πώς αντέδρασαν όταν είδαν κουκουλοφόρους χούλιγκαν να κάνουν ορμητήριο το σχολείο, να επιτίθενται με πέτρες και μολότοφ, να τραμπουκίζουν και να τραυματίζουν μαθητές; Ας δούμε τη μαρτυρία μιας εκπαιδευτικού.

Οι διευθυντές δεν κάνουν τίποτα. Ο διευθυντής και η προϊσταμένη είναι άφαντοι.
Εδώ είναι εργαζόμενοι και μαθητές, στο έλεος μιας περιθωριακής ομάδας και η αστυνομία να χτυπά τους εκλεγμένους φορείς του κινήματος.
Τι περιμέναν να γίνει όταν βλέπουν άτομα με κουκούλες, μολότοφ και καδρόνια;

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μάλιστα, τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν ακριβώς δίπλα από το σχολικό συγκρότημα, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός υπεύθυνου για να παρέμβει δυναμικά και να επιληφθεί της κατάστασης.

Όπως καταγγέλλει ένας από τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, “τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στήνονταν ενάντια στους φοιτητές”, ενώ οι αστυνομικοί απαντούσαν πως “δεν είναι υπεύθυνοι για συλλήψεις” και ρωτούσαν τους διαδηλωτές πότε θα αποχωρήσουν! Αν όμως όλα αυτά είχαν συμβεί στο Πανεπιστήμιο, θα είχαν γίνει συλλήψεις από τον σωρό και θα είχε επέμβει ήδη αυτεπάγγελτα εισαγγελέας…

Ακολουθεί η μαρτυρία του Γ. Βασιλειάδη, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, που κατήγγειλε την επίθεση των ακροδεξιών, περιθωριακών, χουλιγκάνικων στοιχείων, που συνέχισαν σήμερα το σκηνικό με αναβαθμισμένη οργάνωση και εξοπλισμό. Το πιο τραγικό, όμως, είναι πως την ώρα που επιτίθονταν με πέτρες και μολότοφ, πάλι μέσα από τον σχολικό χώρο, τους κάλυπταν οι αστυνομικές δυνάμεις, που ψέκασαν τους διαδηλωτές, τους επιτέθηκαν και έφραξαν τον δρόμο. Την ίδια στιγμή η διεύθυνση νίπτει τας χείρας της, δεν κατονομάζει κανέναν υπεύθυνο για τις δολοφονικές επιθέσεις και καλύπτει με τη σειρά της τους δράστες.

Αλλά ο λαός έχει δύναμη για να γυρίσει τους φασίστες εκεί που ανήκουν. Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και τα σίδερα της φυλακής!

Το συμπέρασμα δεν είναι δύσκολο να εξαχθεί. Οι ίδιες αρχές, που αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως “τρομοκράτες”, κάνουν πλάτες στους παρακρατικούς χούλιγκαν και παίζουν την τακτική των “δύο άκρων”. Ενώ οι διευθυντές που θεωρούν κίνδυνο τους δικούς τους μαθητές που αγωνίζονται, νίπτουν τας χείρας τους και ανέχονται τους λούμπεν περιθωριακούς φασίστες που τραυματίζουν και απειλούν τους μαθητές του σχολείου.

Όπως φώναζε και μια από τις εκπαιδευτικούς-συνδικαλιστές, προς κάποιον υπεύθυνο του σχολείου:

Ανέχεστε μολότοφ και παρακρατικές ομάδες…
Να μη μου πεις τίποτα, να πας μέσα να τους μαζέψεις.

Η καλύτερη απάντηση θα είναι η μαζική, παλλαϊκή συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το απόγευμα στις 6.30, στην πλατεία Τερθιψέας, κοντά στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: