“Μαχαίρι” της συριζαϊκής ΕΡΤ στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων της ΛΑΣΥ στην Αθήνα – Καταγγελία Πρωτούλη – Σοφιανού

Ο βήχας και η ενόχληση με την απήχηση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε έναν κόσμο που μέχρι χθες βρισκόταν κοντά στο Σύριζα δεν κρύβονται.

Τι κι αν η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων ήταν καταμέστη κατά τη χθεσινή παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια για την Αθήνα, τι κι αν ήταν παρόν συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης, τι κι αν η τελευταία υποχρεούται να παρουσιάζει τις δραστηριότητες των κοινοβουλευτικών κομμάτων με αναλογικό τρόπο; Ούτε δευτερόλεπτο δεν έπαιξε από την εκδήλωση στο χτεσινό κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, ενώ για να τηρηθούν τα προσχήματα υπήρξε αναφορά σήμερα, σε ζώνη με μικρότερη τηλεθέαση. Ο βήχας και η ενόχληση με την απήχηση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε έναν κόσμο που μέχρι χθες βρισκόταν κοντά στο Σύριζα δεν κρύβονται, τέτοιες πρακτικές ωστόσο δεν είναι δυνατόν να αναχαιτίσουν αυτή την πορεία. Για το ζήτημα εξέδωσαν κοινή δήλωση οι Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Σοφιανός ως εξής:

 

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η χτεσινή κεντρική εκδήλωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο της Αθήνας, απουσίαζε από το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι αυτή καλύφθηκε από συνεργείο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Στην εκδήλωση, εκτός από εμάς τους δύο, επικεφαλής των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τον Δήμο της Αθήνας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ μίλησαν και υποψήφιοι που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους και τώρα συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Δεν υπάρχει, συνεπώς, καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη επιλογή της ΕΡΤ έχει πολιτικά κίνητρα.

Αυτό επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός ότι η είδηση, που μεταδόθηκε στο σημερινό δελτίο των 12, με βασικές υποψηφιότητες του ΚΚΕ σε Περιφέρειες και Δήμους που έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό, χωρίς πλάνα και ρεπορτάζ από την εκδήλωση, ήταν εκτός τόπου και χρόνου και έγινε απλώς για “ξεκάρφωμα”. Είναι προφανές ότι αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα επιτελεία της, είναι η συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τα ψηφοδέλτια που στηρίζει σε Δήμους και Περιφέρειες, την οποία δεν μπορεί ούτε να κρύψει ούτε να ανακόψει».

Ακολουθεί και το σχόλιο του σημερινού Ριζοσπάστη:

Το αίσχος τους δεν έχει όρια. Ούτε μια λέξη δεν ειπώθηκε στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για την κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στο δήμο της Αθήνας, με ομιλητές τον Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, και τον Νίκο Σοφιανό, υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ είχε στείλει συνεργείο στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Είναι προφανές ότι η συμπόρευση με το ΚΚΕ που εκφράστηκε στην εκδήλωση ενοχλεί. Οπως επίσης μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος – που είναι και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ – τα βρήκε σκούρα στη Βουλή απέναντι στην κριτική του ΚΚΕ για την τροπολογία – δωράκι στους καναλάρχες, που έφερε άρον – άρον η κυβέρνηση, δίνοντάς τους ένα γενναίο τράτο στην καταβολή των δόσεων για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών. Μάλιστα, για να απαντήσει στις καταγγελίες του ΚΚΕ, ο υπουργός κατέφυγε σε γνωστά χρυσαυγίτικα επιχειρήματα αναμασώντας τις γνωστές βρωμιές για τον «902» και άλλα παρόμοια. Μετά από αυτά, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν αυτά που ακούστηκαν στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΡΤ και στο εκτενές ρεπορτάζ στο ίδιο δελτίο ειδήσεων περί πλουραλιστικής ΕΡΤ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: