Λιάνα Κανέλλη: «Υποχρέωση του κράτους να μεγαλώνει τα παιδιά που δεν μπορούν μαζί με τα παιδιά που μπορούν επί ίσοις όροις»

«Πάμε σε μια φιλοσοφία όπου το παιδί είτε είναι προσχολικής αγωγής είτε έφηβος, είναι ”target group” για τους διαφημιστές, είναι ”ομάδα-στόχος”, που έχει λεφτά για ξόδεμα, είτε διά του γονιού είτε απευθείας διά του χαρτζιλικίου»

Την κυβέρνηση που δεν χρηματοδοτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί βάζει στο ζύγι «κόστους-οφέλους» την προστασία των κακοποιημένων παιδιών και των ανάπηρων, κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο σχετικό νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας.

«Πάμε σε μια φιλοσοφία όπου το παιδί είτε είναι προσχολικής αγωγής είτε έφηβος, είναι ”target group” για τους διαφημιστές, είναι ”ομάδα-στόχος”, που έχει λεφτά για ξόδεμα, είτε διά του γονιού είτε απευθείας διά του χαρτζιλικίου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στους έφηβους που διώχνονται από τα ιδρύματα και θα διαμένουν σε διαμερίσματα, επισήμανε ότι είναι εκτεθειμένα σε κάθε είδους κίνδυνο, χωρίς προστασία.

Χαρακτήρισε εκ του πονηρού τη ρύθμιση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό σχολείο έως 15 χρονών αντί για ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για εργασία ενώ υπενθύμισε πως είναι νομοθετημένη ήδη η παιδική εργασία.

Όσον αφορά τους ανάπηρους, σημείωσε πως η οικογένεια σηκώνει όλο το βάρος της φροντίδας καθώς δεν υπάρχουν δομές Πρόνοιας για να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: