Λιάνα Κανέλλη: Το ΚΚΕ λέει ότι η δύναμη είναι στα χέρια σου (ΒΙΝΤΕΟ)

“Είμαστε η μόνη αισιόδοξη άποψη. Θέλουμε μια Ευρώπη που να την διαφεντεύουν οι λαοί, όχι τα λόμπι, όχι οι «σάπιοι», όχι το κεφάλαιο.”

Το ΚΚΕ λέει το μοναδικό αισιόδοξο πράγμα: Ότι η δύναμη είναι στα χέρια σου, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 28 Δεκέμβρη σε εκπομπή του «Action 24».

Σημείωσε ότι η πρόταση του ΚΚΕ για την ουσιαστική ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια είναι η κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και την Ενέργεια. Την πρόταση αυτή, επεσήμανε, το ΚΚΕ την επανακατάθεσε μόλις πριν από μερικές μέρες, υπογραμμίζοντας ότι «και πάλι δεν συζητήθηκε καν».

Η Λ. Κανέλλη χαρακτήρισε ως «καθ’ εαυτού επικοινωνιακή λογική», τα λεγόμενα «μέτρα» της κυβέρνησης, όπως «market και fuel pass», ενώ πρόσθεσε ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι μια συγκέντρωση «ψίχουλων». Αναφορικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης Σάντσες στην Ισπανία, περί μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ σε ορισμένα μόνο είδη διατροφής και αυτά μόνο για 6 μήνες, η Λ. Κανέλλη έκανε λόγο ότι «είναι αποσπασματικό, μικρό και πρέπει να δεις και τι έκοψε ο Σάντσες πριν γίνει αυτό». Είναι, συνέχισε, ένα «σοσιαλίζων» μέτρο καλμαρίσματος της κοινής γνώμης, αλλά απέχει πάρα πολύ από την πρόταση του ΚΚΕ για την ακρίβεια.

Επεσήμανε πως το ΚΚΕ λέει απευθυνόμενο στο λαό, ότι «όλα αυτά που σε ενοχλούν, που σε αηδιάζουν, που σε στριμώχνουν και σε στραγγαλίζουν, στα χέρια σου είναι στην πραγματικότητα. Αν οργανωθείς, αν αποφασίσεις, αν αποκτήσεις συνείδηση, όχι μόνο πολιτική, αλλά συνείδηση εργαζόμενου, συνείδηση της τάξης στην οποία είσαι, όλα αυτά μπορείς να τα σκορπίσεις με μια σου κίνηση μια μέρα. Και δεν είναι μόνο η ψήφος, είναι οι αγώνες σου, είναι η στάση σου απέναντι στα πράγματα, είναι να μην επιτρέπεις να σου επιβάλλονται αυτά τα πράγματα, είναι να μην αφήνεις να περνάνε όταν έρχονται μπροστά σου».

Είμαστε η μόνη αισιόδοξη άποψη. Θέλουμε μια Ευρώπη που να την διαφεντεύουν οι λαοί, όχι τα λόμπι, όχι οι «σάπιοι», όχι το κεφάλαιο. Εμείς, προσπαθούμε να πούμε στο λαό ότι η εξουσία μπορεί να πάει στα χέρια του, υπογράμμισε η Λ. Κανέλλη.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: