Λιάνα Κανέλλη: Το διεθνές δίκαιο έχει ξεχαρβαλωθεί – Λαοί που ζούσαν αδελφωμένοι επί ΕΣΣΔ, σήμερα αλληλοσφάζονται (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η αντίληψη ότι μερικά πράγματα συμβαίνουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη είναι απολύτως ψευδής… Ποια πρώτη φορά; Το 1992 ματοκύλισαν τη Γιουγκοσλαβία…»

«Η επίκληση του διεθνούς δικαίου είναι υποκριτική. Το διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει, έχει ξεχαρβαλωθεί» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η αντίληψη ότι μερικά πράγματα συμβαίνουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη είναι απολύτως ψευδής» επισήμανε υπενθυμίζοντας το ματοκύλισμα και διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1992 από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, χωρίς να υπάρχει ούτε και τότε, καμία απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ και σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια, μόνο οι ΗΠΑ έχουν διεξάγει 191 πολεμικές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ενώ οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ έχουν επέμβει κι έχουν διαμελίσει την Λιβύη, το Σουδάν, το Ιράκ, και εξάγουν όπλα σε διάφορες χώρες.

«Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, λαοί που ζούσαν αδελφωμένοι σήμερα είναι σφαγμένοι και αλληλοσφάζονται» πρόσθεσε, θυμίζοντας ότι οι διακηρύξεις περί «μακράς ειρήνης» μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού αποδείχθηκαν πλήρως ψευδείς.

Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την απογείωση ελικοπτέρων από το Στεφανοβίκειο, την αποστολή πολεμικού υλικού κ.α., που  καθιστά την Ελλάδα στόχο αντιποίνων, και υπενθύμισε πως το 2015 μετά την επικράτηση φασιστικών στοιχείων στην Ουκρανία, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που είχε μεταβεί στη χώρα, είχε αποκλειστεί και είχε εκδιωχθεί ως «ανεπιθύμητη».

Επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ καταδικάζει τη ρωσική εισβολή, η Λιάνα Κανέλλη υπογράμμισε ότι καμία εισβολή τέτοιου είδους δεν οδηγεί σε ηθικό και δίκαιο πόλεμο και επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς όπως και οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι λαοί μπορούν να ορίσουν την τύχη μόνοι τους, χωρίς να παίρνουν θέση με τον έναν ή τον άλλο ιμπεριαλιστή, κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: