Λιάνα Κανέλλη: «Θέλετε να μη φαίνονται τα τερατουργήματα που γεννούνται από το σύστημα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σας αρέσει να λέτε ότι είναι μικρογραφία η φυλακή της κοινωνίας, οπότε σε αυτή τη μικρογραφία να μη φαίνονται τα τερατουργήματα που γεννούνται από το σύστημα».

Σχολιάζοντας «τη μικροπολιτική μονομαχία στο Ελ Πάσο» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, τόνισε πως μεταξύ Πειραιώς και Κουμουνδούρου υπάρχει το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας που βιάστηκε μια κοπέλα και οι αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που έγιναν προφυλακίσεις.

Ανέφερε ότι υπάρχει διαφορετική μεταχείριση διότι στη διαδικασία υπάρχει και το αποτρόπαιο έγκλημα βιασμού 12χρονης στον Κολωνό και πως ενδιάμεσα υπάρχουν φτηνοί και ακριβοί δικηγόροι, μικρή και μεγάλη δημοσιότητα. Όπως επίσης ότι υπάρχει η δημιουργία ενός κλίματος που ζητάει «τάξη και ασφάλεια» και η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι με τις αλλαγές στον Σωφρονιστικό Κώδικα τη διασφαλίζει.

Μίλησε για δύο μέτρα και δυο σταθμά, για ταξική αντιμετώπιση και του σωφρονιστικού συστήματος και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τη ρίζα του κακού που γεννάει το έγκλημα, αλλά και για τον τρόπο επανένταξης των ανθρώπων στην κοινωνία. Υπογράμμισε ότι δεν είναι δημοκρατικό το σύστημα, δεν έχει τον σωφρονισμό στο βάθος του.

Σημείωσε ότι όποιος έχει το χρήμα περνάει καλύτερα στις φυλακές και πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει επιστημονική μελέτη για το πόσους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους χρειάζονται οι φυλακές.

Σχολίασε πως «σας αρέσει να λέτε ότι είναι μικρογραφία η φυλακή της κοινωνίας, οπότε σε αυτή τη μικρογραφία να μη φαίνονται τα τερατουργήματα που γεννούνται από το σύστημα».

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: