Λιάνα Κανέλλη – Θέλετε φράουλες και αίμα του 21ου αιώνα! Παίρνετε άριστα στην μπαμπεσιά…

Μας πρηξατε με την Οξφόρδη! Στις ΗΠΑ παίρνουν πίσω την Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια και έρχεστε να την βάλετε εσείς. Φανταστείτε να ήξεραν οι Αμερικανοί φοιτητές πως το μισό της Ελληνικής Αστυνομίας ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Να χαίρεστε και αυτούς και την μπαμπεσιά σας!

Η βουλευτής του ΚΚΕ ήταν χειμαρρώδης στη σημερινή της τοποθέτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Κεραμέως και πήρε παραμάζωμα τα στελέχη της κυβέρνησης, αφού πρώτα την συνεχάρη, γιατί με αυτό το νομοσχέδιο αρίστευσε σε ένα πρωτοφανές πτυχίο για την Παιδεία: Πήρε άριστα στην μπαμπεσιά!

Πιο μπαμπέσικη περιόδος, για να φέρετε το νομοσχέδιο, δεν μπορεί να υπάρξει. Τα παιδιά είναι κλεισμένα σπίτι τους, χωρίς καν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια κλειστά από τον Μάρτη και η νεολαία σε μια ιδιότυπη φυλακή, με αποστάσεις και με μάσκες. Σα να μιλάτε για κανόνες απελευθέρωσης σε φυλακισμένους, για κανόνες αναβάθμισης μιας φυλακής. (…) Χίλιες φορές να το κουβεντιάζαμε μες στο κατακαλόκαιρο, αλλά να ήταν όλα ανοιχτά. Αν είχατε πολιτική γενναιότητα, θα το παίρνατε πίσω!

Η Κανέλλη αναφέρθηκε στην απελπισία των γονιών, που “έχουν τρελαθεί”, δεν ξέρουν τι εξετάσεις θα δώσουν τα παιδιά, σε ποια ύλη και πώς θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό -λες και παίζουν στοίχημα. Ενώ τα μικρά παιδιά πάνε σήμερα, τελευταία μέρα, στο σχολείο και νιώθουν σαν να επιστρέφουν στη φυλακή τους.

Η κυβέρνηση θυμήθηκε ξαφνικά να “ανεβάσει το μορφωτικό επίπεδο”, ενώ κλείνει όλα τα σχολεία, εκτός από τα ειδικά.

Πάτε μια βόλτα στο Αιγάλεω, να δείτε τι σημαίνει “ανοιχτό σχολείο”. 140 παιδιά με έναν νοσηλευτή για όλα τα ζητήματα. Εννιά μαθητές και ένας δάσκαλος σε 22 τετραγωνικά. Ακούστε σκηνικό σύγχρονης παιδείας!

Την ίδια στιγμή, το αίσχος της τηλεκπαίδευσης φαίνεται ακόμα και από την οικτρή αποτυχία του συστήματος webex, όπου 300 βουλευτές ακούγονται σαν να μιλάνε από το πηγάδι.

Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε τος κυβερνώντες “άριστους κολπατζήδες” και αναρωτήθηκε ποιο μοντελάκι αντιγράφουν.

Μας πρήξατε με την Οξφόρδη! Είστε στα συγκακλά σας; Από πού ήρθατε; Προφανώς από άλλον πλανήτη. Έχετε δει εστίες-κοιτώνες και εστιατόρια σαν την Οξφόρδη και το Χάρβαρντ;

Η Κανέλλη σημείωσε πως η κυβέρνηση αντιγράφει προφανώς το μοντέλο της Αμερικής και θέλει “φράουλες και αίμα του 21ου αιώνα”! Γι’ αυτό στέκεται σε μεμονωμένα περιστατικά βίας, ενώ στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει αστυνόμευση, έγιναν πέρσι 36 χιλιάδες αδικήματα, ενώ σε μια σειρά πολιτείες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες απομάκρυνσης της αστυνομίας από τα Πανεπιστήμια, για να δοθούν κονδύλια σε ψυχολόγους και να αποκατασταθεί η ηρεμία, χωρίς φαινόμενα βίας. Και έκλεισε σημειώνοντας.

Όταν οι αμερικάνοι φίλοι σας, που τους λατρεύετε και τους σέρνετε από βάση σε βάση, παίρνουν πίσω την αστυνομία μετά τη δολοφονία του Φλόιντ, έρχεστε εσείς να την βάλετε στα Πανεπιστήμια. Φανταστείτε να ήξεραν ότι το μισό της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι και επιθετική, ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Να τους χαίρεστε και αυτούς και την μπαμπεσιά σας.

Δεν πρόκειται να μπουν ούτε οι αστυνομικοί ούτε οι ιδέες σας στα Πανεπιστήμια. Οι ιδέες ευτυχώς έχουν φτερά και μπορούν να σας ξεπεράσουν, κοιτώντας το αύριο και τον ουρανό!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: