Λιάνα Κανέλλη: Οι βάσεις του θανάτου μετατρέπουν τη χώρα σε στόχο αντιποίνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολαός δεν πρέπει να πάρει το μέρος κανενός ιμπεριαλιστή. Η Ουκρανία αυτή τη στιγμή είναι ένα πεδίο όπου παίζεται το παιχνίδι ηγεμονίας μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ με τον λαό της Ουκρανίας να είναι το θύμα. Είναι ένας βρώμικος, άθλιος, ιμπεριαλιστικός πόλεμος για τη διανομή των πηγών Ενέργειας και τη διαδρομή των αγωγών φυσικού αερίου

Οι χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν σύνορα και αυτό σηματοδοτεί κινδύνους για τους λαούς της περιοχής μας, επισήμανε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Action 24», το βράδυ της Δευτέρας 16 Μάη, σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν, στις ΗΠΑ.

Επισήμανε τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που στηρίζουν και συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, σε διάφορες χώρες του κόσμου, και ο λαός πληρώνει υπέρογκα ποσά για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και όχι για την άμυνα της χώρας.

Αυτά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα εξυπηρετούν και η Ελληνοαμερικανική και η Ελληνογαλλική Συμφωνία, πρόσθεσε, που με τις βάσεις του θανάτου μετατρέπουν τη χώρα σε στόχο αντιποίνων.

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία υπογράμμισε ότι ο λαός δεν πρέπει να πάρει το μέρος κανενός ιμπεριαλιστή. Η Ουκρανία αυτή τη στιγμή είναι ένα πεδίο όπου παίζεται το παιχνίδι ηγεμονίας μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ με τον λαό της Ουκρανίας να είναι το θύμα. Είναι ένας βρώμικος, άθλιος, ιμπεριαλιστικός πόλεμος για τη διανομή των πηγών Ενέργειας και τη διαδρομή των αγωγών φυσικού αερίου, επισήμανε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε την ανάγκη της απεμπλοκής της χώρας μας από αυτό τον πόλεμο.

Για τις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα και τις δήθεν ανοιχτές κομματικές διαδικασίες, σημείωσε πως είναι προφάσεις και προσχήματα για τη συνέχιση της άσκησης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: