Λιάνα Κανέλλη: Η σήψη και ο βούρκος του συστήματος «βγάζουν μάτι». Μόνο η ανατροπή του καπιταλισμού μπορεί να δώσει λύση

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ελευσίνα και επισκέφθηκε υπηρεσίες του δήμου όπου είχε συναντήσεις με εργαζόμενους και τον δήμαρχο (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία στην Ελευσίνα πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, όπου και επισκέφθηκε υπηρεσίες του δήμου όπου είχε συναντήσεις με εργαζόμενους και τον δήμαρχο. Η περιοδεία ήταν ενταγμένη στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων Ελευσίνας με επίκεντρο το Κάλεσμα της ΚΕ για συμπόρευση με το ΚΚΕ και για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής.

Πρώτος σταθμός ήταν η κοινωφελής επιχείρηση (ΚΕΔΕ) και το νομικό πρόσωπο πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής πολιτικής και προσχολικής αγωγής (ΠΑΚΠΠΑ) του δήμου Ελευσίνας, ενώ στη συνέχεια η βουλευτής του Κόμματος επισκέφθηκε το δημαρχείο Ελευσίνας όπου συζήτησε με εργαζόμενους, ενώ είχε σύντομη συνάντηση με το δήμαρχο Αργ. Οικονόμου. Η Λ. Κανέλλη, στο πλαίσιο της συζήτησης με το δήμαρχο, έθεσε το θέμα της αναγκαίας κτιριακής επέκτασης του 2ου Λυκείου της πόλης, θέμα για το οποίο το ΚΚΕ έχει καταθέσει δύο ερωτήσεις στη Βουλή, ενώ πριν λίγες μέρες συζητήθηκε και η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους απασχόλησαν τα εργασιακά ζητήματα, όπου περίπου ένας στους δύο εργάζεται με ελαστικές μορφές (συμβάσεις, 8μηνα κλπ.), η επικείμενη έναρξη της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2023 και γενικότερα τα ζητήματα του Πολιτισμού, όπως και οι τελευταίες εξελίξεις στην επικαιρότητα, όπως η υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωβουλή, αλλά και ζητήματα γύρω από τις ΜΚΟ με αφορμή τις αποκαλύψεις για την “Κιβωτό του κόσμου”.

Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η σήψη και ο βούρκος του συστήματος «βγάζουν μάτι» σε κάθε πτυχή της ζωής και μόνο η ανατροπή του καπιταλισμού μπορεί να δώσει λύση. Οι εξελίξεις απαιτούν την οργάνωση και το συλλογικό αγώνα των εργαζόμενων σε ταξική κατεύθυνση. Κάλεσε τους εργαζόμενους να σταματήσουν να ανέχονται να χειροτερεύει ολοένα η ζωή τους και να συμπορευτούν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ με κάθε τρόπο και στις εκλογές όποτε γίνουν, ώστε και μέσα από τη Βουλή, το ΚΚΕ να μπορεί από καλύτερη θέση να δώσει τη μάχη για μέτρα ανακούφισης του λαού.

Τέλος τόνισε ότι σήμερα πρέπει περισσότερος κόσμος να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, να ακούσει και να μελετήσει τις θέσεις του, να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού για να παλέψει για λύσεις και στο σήμερα αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει συνολικά η κατάσταση σε έναν τόπο με τεράστιες δυνατότητες που όμως τον πλούτο του καρπώνονται λίγοι.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: