Λιάνα Κανέλλη: Η ΕΕ ανοιγοκλείνει τα σύνορα ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου (AUDIO)

Η ΕΕ κλείνει τα σύνορα, βάζει εμπόδια στη μετακίνηση των πληθυσμών και την ίδια ώρα κάνει επιλογή εργατικών χεριών, όταν τα χρειάζεται το κεφάλαιο, όπως η Γερμανία.

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Real FM» και τον Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε το πρωί της Δευτέρας 19 Ιούνη η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.

Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σημείωσε πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, μόνο φέτος καταμετρώνται 110 εκατομμύρια εκτοπισμένοι, νούμερο τραγικά μεγάλο, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ανά την υφήλιο.

Χαρακτήρισε ολότελα λανθασμένη την πολιτική της ΕΕ, που περιλαμβάνει διαδικασίες εκμετάλλευσης και αποκλεισμού. Η ΕΕ κλείνει τα σύνορα, βάζει εμπόδια στη μετακίνηση των πληθυσμών και την ίδια ώρα κάνει επιλογή εργατικών χεριών, όταν τα χρειάζεται το κεφάλαιο, όπως η Γερμανία. Σημείωσε τις τραγικές συνέπειες των Συμφωνιών του Δουβλίνου 1 και 2 που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες/μετανάστες στις χώρες υποδοχής, όπως και το Σύμφωνο ΕΕ – Τουρκίας, που πρέπει να καταργηθούν. Επισήμανε ότι με το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση, η ΕΕ συρρικνώνει ακόμα περισσότερο την Συνθήκη της Γενεύης που προστάτευε τα δικαιώματα των ξεριζωμένων.

Όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα, σημείωσε πως είναι επικίνδυνο που ανοίγουν τέτοιο θέμα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με μία τουλάχιστον -απρόσεκτη- πολιτική ενώ είναι γνωστός από παλιά ο ρόλος του τουρκικού προξενείου στην περιοχή.

Καταλήγοντας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: