Λιάνα Κανέλλη: «Απελευθέρωση», φθηνές λύσεις και μεγάλο κέρδος η πολιτική που διέπει τις συγκοινωνίες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η επικέντρωση στο ανθρώπινο λάθος πρέπει να εμπεριέχει και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται»

«Η πολιτική που διέπει τις συγκοινωνίες, είναι απελευθέρωση, φθηνές λύσεις και μεγάλο κέρδος» επισήμανε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια στην Α’ Αθηνών, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», το πρωί της Πέμπτης 2 Μάρτη, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, υπενθυμίζοντας πως το ΚΚΕ, από τον Σεπτέμβρη ακόμα, κατήγγειλε την κατάσταση στη Βουλή.

«Η επικέντρωση στο ανθρώπινο λάθος πρέπει να εμπεριέχει και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται», πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας πως στη σύμβαση για τα τρένα του 2018 αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι μπορούν να δουλεύουν εννιά μέρες χωρίς ρεπό, γεγονός που αποτελεί παράγοντα για την εκδήλωση του ανθρώπινου λάθους.

Κατήγγειλε ακόμα πως με βάση την ευρωπαϊκή πολιτική και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ο σιδηρόδρομος στη χώρα μας δεν είναι ενιαίος, είναι κατακερματισμένος σε κομμάτια, χρήσιμα και χρυσοφόρα, που ιδιωτικοποιήθηκαν για την εξασφάλιση του κέρδους των μονοπωλίων, ενώ δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ οι δυνατότητες της τεχνολογίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συγκινητική αλληλεγγύη του λαού στους τραυματίες, όπως αποτυπώθηκε στις εθελοντικές αιμοδοσίες στη Λάρισα και άλλες πόλεις.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: