Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Απερχόμενη και νέα δημοτική αρχή ψήφισαν από κοινού ακόμα ένα αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Οι δημότες δεν έχουν άλλο δρόμο παρά να διεκδικούν, συλλογικά, αγωνιστικά, καλύτερες συνθήκες ζωής, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21 Δεκεμβρίου 2023, οι δημοτικοί σύμβουλοι της απερχόμενης και της νέας δημοτικής αρχής, (και όχι μόνο), ψήφισαν από κοινού, (παρά τις επιμέρους αντεγκλήσεις), ένα ακόμη αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που προβλέπει για το 2024, ακόμα μεγαλύτερο χαράτσωμα των δημοτών μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών και άλλων δημοτικών τελών κατά 250.000 ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2023.

 Παράλληλα ψήφισαν από κοινού ένα τεχνικό πρόγραμμα που ανακυκλώνει μελέτες και έργα προηγούμενων ετών, δεν καλύπτει τις ανάγκες της Μύρινας και των χωριών, δεν καλύπτει τις χρόνιες ανάγκες επισκευής σχολικών κτηρίων, δεν δρομολογεί λύσεις για τις πάγιες ανάγκες των δημοτών σε επάρκεια νερού, όπως θα ήταν οι μελέτες για επισκευή των δικτύων ύδρευσης και για κατασκευή φραγμάτων. Αντίθετα, δρομολογεί έργα που θα αποβούν πανάκριβα για τους δημότες, όπως είναι η αφαλάτωση  και η παραγωγή ενέργειας από βιοαέριο.

  Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή που βαδίζει πάνω στα χνάρια της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

  Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψηφίσαμε για τους παραπάνω λόγους τόσο τον προϋπολογισμό, όσο και το τεχνικό πρόγραμμα.

  Οι δημότες δεν έχουν άλλο δρόμο παρά να διεκδικούν, συλλογικά, αγωνιστικά, καλύτερες συνθήκες ζωής, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους. 

Μύρινα 22-12-2023

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος
Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: