Λ. Κανέλλη: Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των Ειδικών Σχολείων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν στα Ειδικά Σχολεία ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με Επίκαιρη Ερώτησή της που συζητήθηκε στη Βουλή. 

Τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν στα Ειδικά Σχολεία ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με Επίκαιρη Ερώτησή της που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Όπως είπε, στο Ειδικό Σχολείο της Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη», ένα ιστορικό σχολείο, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις των αναγκαίων επιστημονικών και βοηθητικών ειδικοτήτων όπως λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές κ.ά. που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Χωρίς αυτό το προσωπικό τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αφού ο ρόλος τους είναι επιβεβλημένος για την εκπαίδευση των παιδιών με συγκεκριμένα προβλήματα και αναπηρίες, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι με την κατάλληλη υποστήριξη από ειδικό επιστημονικό προσωπικό αυτά τα παιδιά μπορούν να αναπτυχθούν επαρκώς, να σπουδάζουν και να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Η Λ. Κανέλλη υπογράμμισε επίσης το μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών, καλώντας την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την έλλειψη των απαραίτητων μέσων μεταφοράς. Όπως κατήγγειλε, στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούν τα δύο από τα τέσσερα λεωφορεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές να μην πηγαίνουν στο σχολείο ή να τα πηγαίνουν οι γονείς τους που επιβαρύνονται με ένα επιπλέον κόστος.

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε στην απάντησή του ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, που δήλωσε ότι η κυβέρνηση «είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη» στο θέμα, ενώ επικαλέστηκε τις συνολικές προσλήψεις που έχουν γίνει στα Ειδικά Σχολεία, προσλήψεις όμως που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες και για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα αυτά τα σχολεία.

Όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών, επέρριψε τις ευθύνες στην Περιφέρεια, δηλώνοντας πως δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου από το 2011, οπότε και σταμάτησαν ακόμα και οι πιστώσεις από το υπουργείο, στο πλαίσιο της πολιτικής που απαλλάσσει το κράτος από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις μεταφέρει είτε στους δήμους και τις Περιφέρειες είτε στους ιδιώτες. Το υπουργείο διασφαλίζει μόνο τους οδηγούς και τους συνοδούς, που προσλαμβάνει με δεκάμηνες συμβάσεις, δήλωσε και πρόσθεσε πως σε επικοινωνία με την αρμόδια Περιφέρεια έλαβε τη δέσμευση ότι το πρόβλημα θα λυθεί, καλύπτοντας την πλήρη απαξίωση που επιδεικνύεται από Περιφέρεια και κυβέρνηση σε αυτό το φλέγον κι ευαίσθητο θέμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: