Λ. Κανέλλη: Η λογοκρισία από τον Οικονόμου στον ΣΚΑΪ δεν έτυχε, πέτυχε…

“Δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, αλλά χυδαίοι άνθρωποι”. Και οι λέξεις αυτές γίνονται αποτρόπαιες, ακόμα και ως αντίδραση, όταν συνοδεύουν το αποτρόπαιο πρόσωπο του κράτους.

Η Λιάνα Κανέλλη εμφανίστηκε την Παρασκευή το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra channel και τον Γ. Μελιγγώνη, μιλώντας για τα θέματα της επικαιρότητας.

Σχετικά με την ωμή λογοκρισία που υπέστη στην εκπομπή του Δ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, είπε:

Δεν έλαχε, απλώς πέτυχε. Πέτυχε γιατί είναι η άποψη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου πως ό,τι κάνει και λέει η αστυνομία είναι καλό, ενώ ό,τι λέμε εμείς ως ΚΚΕ είναι εξοβελιστέο.

Σημείωσε πως όταν μεταφέρεις κάτι στον προφορικό λόγο, δεν το χρεώνεσαι αυτομάτως.

Αν έλεγα ότι υπάρχει στους τοίχους το σύνθημα “αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι”, τι θα σήμαινε δηλαδή; Ότι βρίζω τους δημοσιογράφους;

Και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο την εγκαλούσε ο Δ. Οικονόμου.

Να απολογηθώ γιατί είδα με τα μάτια μου το βίντεο; Γιατί έκανα ρεπορτάζ από φίλους και γνωστούς στη Νέα Σμύρνη; Όταν λες σε κάποιον ότι δεν μπορεί να λέει κακές κουβέντες και αυτές είναι οι περί το σεξ αλλά όχι περί τον φόνο (το “να τον σκοτώσουμε” που ακούστηκε) αυτή είναι μια πολιτική τοποθέτηση.

Σημείωσε τον κίνδυνο να γίνουμε μια “νεο-πουριτανή τηλεόραση”, όπου κανείς δε θα μπορεί να πει τα πράγματα με το όνομά τους, με ένα ΕΣΡ ανεπίτρεπτα λογοκριτικό. Καθώς και τη γενική υποκρισία σχετικά με τη λέξη από “γ…”, που δεν τη λέει κανείς, αλλά την ίδια στιγμή, ο αστικός κώδικας μιλάει για γαμέτες. Και σχολίασε πολύ εύστοχα πως είναι άλλο πράγμα να λέει ένας όχλος ή μια κερκίδα κάτι και άλλο να το λέει μια πάνοπλη, συντεταγμένη ομάδα αστυνομικών, που είναι έτοιμη να την πέσει σε πολίτες.

Συνέχισε με αντίστοιχα παραδείγματα, αναφέροντας το περιβόητο “για την Ελλάδα ρε γαμώτο”, της Βούλας Πατουλίδου, που το είχαν στο στόμα του όλοι οι Έλληνες περήφανοι. Τόνισε πως “δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, αλλά χυδαίοι άνθρωποι”, και πως οι λέξεις αυτές γίνονται αποτρόπαιες, ακόμα και ως αντίδραση, όταν συνοδεύουν το αποτρόπαιο πρόσωπο του κράτους.

Σημείωσε επίσης πως η απόφαση του κόμματος να μην ξαναστείλει εκπροσώπους του στη συγκεκριμένη εκπομπή δεν πάτησε μόνο στο δικό της περιστατικό, αλλά στην οργή του κόσμου από τη νεικόνα που βλέπει: το κόμμα αποκλεισμένο από τα κανάλια, τους ανθρώπους του να βγαίνουν για 2-3 λεπτά και να τους κόβουν 82 φορές, ενώ οι κυβερνητικοί έχουν όλη την άνεση να αναλύσουν τις θέσεις τους

Η Κανέλλη σχολίασε επίσης τον άθλιο τρόπο με τον οποίο έγινε η συζήτηση στη Βουλή και το σκηνικό της “μονομαχίας” στο Ελ Πάσο -τη στιγμή που ψάχνει κανείς με το κανοκιάλι για τις διαφορές τους- για μια εκπρόθεσμη ερώτηση του Τσίπρα. Αλλά το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει τον διαιτητή σε τέτοιες “μονομαχίες”…

Αναφέρθηκε στις 150 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και τον αγώνα τους. Σχολίασε τους “χουλιγκάνους από την πλευρά της αστυνομίας”, τις επιθέσεις της σε δημοσιογράφους, τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και την ξεχασμένη του “υπόσχεση” να καταργήσει τα ΜΑΤ. Είπε πως καμία κυβέρνηση δεν έβαλε ποτέ βαθιά στο κόκαλο το μαχαίρι στον φάκελο αστυνομία και πως το βασικό δεν είναι η “καλύτερη” εκπαίδευσή της, αλλά ποιος θέλει να χρησιμοποιήσει ποια αστυνομία, πού και πότε.

Και έκλεισε σχολιάζοντας τη λογοκρισία στα ΜΚΔ και το διαδίκτυο και τις “ελευθερίες” στην ΕΕ -που κάποιοι λατρεύουν- με τις χώρες όπου απαγορεύονται τα κομμουνιστικά σύμβολα και αποκαθιστούν επίσημα το Ναζισμό.

Το φάντασμα του Στάλιν πλανάται πάνω από την καρέκλα κάθε δεξιού, κεντροδεξιού, μπας και εμφανιστεί και τους κυνηγήσει και νικηθεί ο φασισμός που ξαναφουσκώνει, φοράει κοστούμι και γραβάτα και κατεβαίνει παντού. Και χρειάζεται χτύπημα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: