Κωνσταντίνα Κούνεβα: Στις 9 Ιούνη με ζεστή καρδιά και καθαρό μυαλό επιλέγουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

“Σας καλεί η συνδικαλίστρια, που για χρόνια, βίαια προσπάθησαν να κλείσουν τη φωνή μου. Να μην επιτρέψουμε με την αποχή, αλλά και με τη διασπορά της ψήφου μας, να δοθεί το δικαίωμα στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του να παίρνουν ανάσες και να εμφανίζεται η ΝΔ ως ο απόλυτος κυρίαρχος.”

Ο χαιρετισμός της αγωνίστριας, υποψήφιας με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, Κωνσταντίνας Κούνεβα, στη συγκέντρωση στο Περιστέρι, την Τετάρτη 22/05/2024, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι ανάμεσά σας.

Δηλώνω παρούσα για να δώσουμε ξανά άλλη μια μεγάλη και κρίσιμη μάχη, αυτή των ευρωεκλογών, στης 9 Ιουνίου. Με αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί για τους εργαζόμενους, το λαό, τις νέες κι τους νέους!

Απευθύνω ξεχωριστό κάλεσμα σε κάθε έναν και κάθε μία που οργίζεται με την πραγματικότητα που βιώνουμε!

Που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ΕΕ, δεν περιμένει τίποτα από αυτή, βλέπει ότι είναι άλλη μια φυλακή του λαού της χώρας μας, όλων των λαών της Ευρώπης!

Πόσοι από εσάς έχετε άγχος για το πώς θα βγάλετε το μήνα;

Πόσοι από εσάς θέλετε ανθρώπινα ωράρια, για να είστε ελεύθεροι για ξεκούραση και δημιουργία ; Έχετε χρόνο για τα παιδιά σας για να τα μεγαλώσετε, να τους μάθετε την ζωή ή κάποια τέχνη; Τραγουδάτε μαζί, ξέρει το παιδί σας την χαρά και την αγάπη; Μόνο με φιλί για καληνύχτα πως να τα μάθει αυτά;!

Πόσοι σκέφτεστε ότι κάτι διαφορετικό πρέπει να γίνει και προβληματίζεστε για αυτό;

Τώρα, καταλαβαίνετε την σκέψη σας από το ένστικτο που σας λέει “πάω να ψηφίσω και θα ψηφίσω ΚΚΕ”.

Τώρα είναι η ώρα της απόφασης!

Τώρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δυναμώσει ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός, και τα παιδιά του!

Βγάλτε τα όλα απ’ τη μέση! Βάλτε προτεραιότητα σε αυτά και πάμε μαζί !

Την Κυριακή στις 9 Ιούνη να συναντηθούμε στην κάλπη, όπως κάναμε και στους αγώνες, με γεμάτο κίνητρο και βεβαιότητα, ψηλά το κεφάλι, με ζεστή καρδιά και καθαρό μυαλό, επιλέγουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Για να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, για να είναι την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών περισσότεροι οι ευρωβουλευτές που στηρίζουν το δίκιο των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο!

Για να είναι περισσότεροι οι ευρωβουλευτές που θα αποκαλύπτουν την ΕΕ των λόμπι και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα αξιοποιώντας ακόμα και έρευνες, να παλέψουν ώστε τα δίκαια αιτήματά μας να ακουστούν. Να καλύψουν και ψηφίζουν σε περισσότερες επιτροπές για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού μας και κατά της γενίκευσης του πολέμου.

Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ με τιμή και αξιοπρέπεια. Γιατί τα μέλη του ΚΚΕ είναι η ψυχή και η καρδιά των συνδικάτων. Γιατί είναι το Κόμμα που αποκαλύπτει τα εργατικά ατυχήματα, παλεύει ενάντια στους πλειστηριασμούς, είναι το Κόμμα που σταθερά και έμπρακτα αντιπαλεύει τον φασισμό και τον ρατσισμό.

Από κάθε εκδήλωση του ΚΚΕ, φωνάζουμε δυνατά “ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!”

Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί μπροστά στο έγκλημα. Η επίθεση του κράτους-δολοφόνου οδηγεί σε γενοκτονία. Βομβαρδίζουν μαιευτήρια, νοσοκομεία, σχολεία. Τα καύσιμα είναι εξαιρετικά ελλιπή.

Και μόνο το ΚΚΕ ανοιχτά και καθαρά από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, όταν όλοι οι άλλοι δικαιολογούσαν την επίθεση και κατοχή του κράτους του Ισραήλ.

Από αυτό το βήμα θα ήθελα να στείλω ένα ξεχωριστό μήνυμα, στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους από τα εργοδοτικά εγκλήματα που βαφτίζονται “ατυχήματα, στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών και τους χιλιάδες που σταθήκαμε πλάι τους, στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις που συντάραξαν όλη τη χώρα και την Αθήνα, δίνοντας υπόσχεση ότι το έγκλημα δε θα ξεχαστεί, δε θα συγκαλυφθεί. Σε όλους τους εργαζόμενους που δίνουν κάθε μέρα τη μάχη της επιβίωσης, στους ανθρώπους της δουλειάς, που δέχονται επίθεση, τους κλέβουν τα ένσημα ακόμα και το μεροκάματο, που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα, ακόμα και στα δικαστήρια του περίφημου “κράτους δικαίου” στη χώρα μας και σε κάθε κράτος- μέλος της ΕΕ γίνεται αυτό.

Το δίκιο θα κερδίσει και τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει!

Όσο εμείς όλοι συζητάμε, οργανωνόμαστε και ενωνόμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα επιτύχουμε τους στόχους μας για μια καλύτερη ζωή, για να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Ούτε τα μπαζώματα στον τόπο του εγκλήματος των Τεμπών, ούτε η τρομοκρατία, ούτε τα χημικά, ούτε το βιτριόλι, μπορούν, να σταθούν, εμπόδιο. Το κλάμα, ο πόνος και η οργή που νιώθουμε γίνεται δύναμη για αγώνα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Μάγδας Φύσσα.

Απευθύνω ιδιαίτερα, από αυτή την εκδήλωση, ένα ξεχωριστό κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς, τους αγωνιστές, σε όλους τους μισθωτούς, τους μικρούς επαγγελματίες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκια. Σε όλους τους ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια πίστεψαν ή βρέθηκαν να στηρίζουν άλλους πολιτικούς χώρους, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους ήταν μαζί του στα ίδια υπουργικά συμβούλια και σήμερα ονομάζονται Νέα Αριστερά, άλλα είναι δήθεν αριστερά κόμματα, που κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για τους εργαζόμενους και τη ζωή μας.

Σημασία έχει να κοιτάξουμε το όραμα που έχουμε για τη ζωή μας, το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Γι’ αυτό, με ενδιαφέρον για το αύριο και το τι κοινωνία θα αφήσουμε στα παιδιά μας, με συμμετοχή του καθενός μας, χωρίς φόβο, όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας.

Σας καλεί η συνδικαλίστρια, που για χρόνια, βίαια προσπάθησαν να κλείσουν τη φωνή μου.

Να μην επιτρέψουμε με την αποχή, αλλά και με τη διασπορά της ψήφου μας, να δοθεί το δικαίωμα στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του να παίρνουν ανάσες και να εμφανίζεται η ΝΔ ως ο απόλυτος κυρίαρχος.

Πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντι στην εγκληματική πολιτική, είναι μόνο το ΚΚΕ!

Και το βράδυ της 9ης Ιούνη αυτό που θα μετρήσουν όλοι όσοι μας μαυρίζουν τη ζωή θα είναι το μπόι του ΚΚΕ!

Για να υπολογίσουν πόσο δυνατός θα είναι ο λαός την επόμενη μέρα απέναντι στα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Είναι λοιπόν στο χέρι όλων μας, αυτό το μπόι να το ψηλώσουμε πολύ!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: