ΚΚΕ: Η επιτυχία της απεργίας γελοιοποίησε τα ψέματα της κυβέρνησης!

Η κυβέρνηση, αφού δεν κατάφερε να εμποδίσει το απεργιακό κύμα, στη συνέχεια επιστράτευσε όλους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς -ειδικά γνωστά ΜΜΕ- για να συκοφαντήσει τους απεργούς και να απαξιώσει το μέγεθος των κινητοποιήσεών τους. Η πραγματικότητα τούς διέψευσε.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που, σε δεκάδες μαζικές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα, έστειλαν μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού τερατουργήματος της κυβέρνησης της ΝΔ και απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του.

Η επιτυχία της απεργίας και των πάνω από 60 απεργιακών συγκεντρώσεων γελοιοποίησε τα ψέματα της κυβέρνησης, που προσπαθεί να συγκαλύψει το βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Αυτή η επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί η απεργία πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εργοδοτικών εκβιασμών και κυβερνητικών απαγορεύσεων, όπως έγινε με την δικαστική απόφαση για την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας των ναυτεργατών, που τελικά “έπεσε στο κενό”. Όπως έπεσαν στο κενό και οι “νουθεσίες” διαφόρων εκπροσώπων των αστικών κομμάτων ότι δήθεν οι “απεργίες δεν έχουν νόημα”.

Η κυβέρνηση, αφού δεν κατάφερε να εμποδίσει το απεργιακό κύμα, στη συνέχεια επιστράτευσε όλους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς -ειδικά γνωστά ΜΜΕ- για να συκοφαντήσει τους απεργούς και να απαξιώσει το μέγεθος των κινητοποιήσεών τους. Η πραγματικότητα τούς διέψευσε. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες απορρίπτουν το άθλιο νομοσχέδιο που θέλει να τσακίσει το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και το δικαίωμα στην απεργία.

Η κλιμάκωση του αγώνα με νέες πιο μαζικές απεργιακές μάχες και συγκεντρώσεις, η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή τους είναι αυτό που φοβούνται κυβέρνηση και κεφάλαιο, είναι αυτό που απαιτείται σήμερα για να πεταχτούν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο – έκτρωμα και οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Για να μη ζήσουμε σαν “σκλάβοι τον 21ο αιώνα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: