Καταγγελία της Λιάνας Κανέλλη: Παραδόθηκαν μεταχειρισμένα τάμπλετ σε ανάπηρους σπουδαστές του ΚΕΚ ΔΥΠΑ στο Γαλάτσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη  σχολή φοιτούν διά ζώσης 140 ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες και ακόμα 70 σε όλη την Ελλάδα με τηλεκατάρτιση. Στους τελευταίους δόθηκαν μεταχειρισμένα τάμπλετ, παλαιότερης τεχνολογίας που δεν ανταποκρίνονται σε σύγχρονες εφαρμογές.  

Να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα που καταγράφονται στη λειτουργία του ΚΕΚ ΑμεΑ του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στο Γαλάτσι, να εκσυγχρονιστούν τα προγράμματα σπουδών και να γίνουν προσλήψεις των αποφοίτων της Σχολής, όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος 2643, απαίτησε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση πουσυζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Σημειώνοντας πως σήμερα στη  σχολή φοιτούν διά ζώσης 140 ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες και ακόμα 70 σε όλη την Ελλάδα με τηλεκατάρτιση, η Λ. Κανέλλη κατήγγειλε πως στους τελευταίους δόθηκαν μεταχειρισμένα τάμπλετ, παλαιότερης τεχνολογίας που δεν ανταποκρίνονται σε σύγχρονες εφαρμογές.

Η Λ. Κανέλλη σημείωσε ακόμα την ανάγκη του εκσυγχρονισμού του προγράμματος σπουδών καθώς σήμερα εκπαιδεύονται σε ειδικότητες όπως αγιογραφία, επισκευή δερμάτινων τσαντών, πηλοπλαστική, τουριστικά και κεραμικά, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας, ενώ δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με βάση το νόμο 2643, που έχει έχει μείνει στα χαρτιά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ακόμα ότι στη διάρκεια των διακοπών τους σταματά η ασφάλιση και η πληρωμή τους, ενώ καλούνται να πληρώνουν το Ιντερνέτ από την τσέπη τους.

Να υποβαθμίσει τα προβλήματα λειτουργίας επιχείρησε ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, αναφέροντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η κοινωνική πολιτική για τους ανάπηρους, την ώρα που τους πετσοκόβει επιδόματα, συντάξεις και μισθούς, ενώ τους πετά μαζικά στην ανεργία με τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για τα μεταχειρισμένα τάμπλετ, ισχυρίστηκε ότι παρά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενώ κουβέντα δεν είπε για τους ωρομίσθιους εργαζόμενους που απασχολούνται εδώ και 20 χρόνια με μισθούς πείνας.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: