“Κανείς να μη λείψει στον αγώνα ως την Κυριακή, κανείς να μη λείψει στον αγώνα μετά τις εκλογές” – Ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Ικαρίας

Καλούμε τον Ικαριώτικο λαό να υποστηρίξει την Λαϊκή Συσπείρωση γιατί δεν υπάρχουν λύσεις μαγικές, δεν υπάρχουν σωτήρες, υπάρχει μόνο ο δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή. Ένας αγώνας με αυταπάρνηση, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες, χωρίς μεγάλα λόγια..

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Ικαρίας εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών και πολύ περισσότερο για αυτά που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές.

Συμπατριώτες & συμπατριώτισσες – Συναγωνιστές & συναγωνίστριες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες που με αυτοπεποίθηση, πείσμα και ενθουσιασμό, έδωσαν αυτή τη μάχη κόντρα στην ψευδολογία, και τους κενού περιεχομένου «μεγαλόπνοους σχεδιασμούς», δίνοντας στον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης ποσοστό 34% στον δήμο της Ικαρίας και 7 έδρες στο νέο Δημοτικό συμβούλιο, που αποτελούν εγγύηση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών για την επόμενη τετραετία στο Δήμο μας. Το αποτέλεσμα μέσα στις συνθήκες που διεξήχθησαν οι εκλογές και τις γνωστές αντι-ΚΚΕ συμμαχίες που καλά κρατούν στην Ικαρία, αποτελεί μια επιτυχία της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εκφράζει την αναγνώριση της προσπάθειας, του έργου και των προτεραιοτήτων που θέσαμε στη διοίκηση του δήμου. Είναι γνωστό ακόμα και σε όσους δεν ψήφισαν την Λαϊκή Συσπείρωση ότι  βάλαμε σε τάξη το δήμο, και τον μετατρέψαμε σε μετερίζι αγώνα για την ανακούφιση του λαού της Ικαρίας.

Ευχαριστούμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν με αυτό το σημαντικό ποσοστό να εκπροσωπήσουμε μια διαφορετική αντίληψη για τον χαρακτήρα της τοπικής διοίκησης στο νέο Δημοτικό συμβούλιο. Η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου είναι δεδομένη και οι επιλογές που έκαναν οι Ικαριώτες σεβαστές. Το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στην κάλπη είναι: Θα συνεχιστεί η θετική πορεία δίπλα στο λαό του νησιού και τις ανάγκες του, που έδωσε αποτελέσματα, και ανταποκρίθηκε στις προτεραιότητες της λαϊκής οικογένειας, ή θα γυρίσουμε πίσω σε Δήμο απλό διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής;

Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, όλους αυτούς που επέλεξαν κάτι διαφορετικό στον α’ γύρο και έχουν επιφυλάξεις η επιμέρους διαφωνίες, να απαντήσουν στα βασικά διλήμματα, στηρίζοντας για δήμαρχο τον Ν. Λαρδά.

Καλούμε τον Ικαριακό λαό που έκανε μια διαφορετική επιλογή στον πρώτο γύρο, να μην επιτρέψει η ψήφος του να μετρηθεί σαν ψήφος υποστήριξης επικίνδυνων «αναπτυξιακών σχεδιασμών». Να μην επιτρέψει να γίνουν νέοι πειραματισμοί στην διοίκηση του δήμου, άλλωστε δοκιμαστήκαν και στο παρελθόν και κρίθηκαν από του Ικαριωτες.

Να υποστηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, να κλείσει την πόρτα στην διαφαινόμενη προοπτική συμπράξεων με τους ιδιώτες που έχουν την «λύση» για όλα τα προβλήματα του νησιού (διαχείριση απορριμμάτων – Ιαματικές πηγές, κλπ).

Να υποστηρίξει την προσπάθεια υπεράσπισης του ορεινού όγκου της Ικαρίας από την επίθεση που έχει εξαπολύσει η Αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου με στόχο την τελική εκχώρηση στο ΤΑΥΠΕΔ, βάζοντας εμπόδια στους επικινδύνους ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Καλούμε τον Ικαριακό λαό να υποστηρίξει την Λαϊκή Συσπείρωση γιατί του είπε την αλήθεια, δεν έταξε, δεν είπε και ούτε πρόκειται ποτέ να πει ψέματα σε κανέναν για να πάρει μια ψήφο. Να υποστηρίξει την Λαϊκή Συσπείρωση γιατί δεν υπάρχουν λύσεις μαγικές, δεν υπάρχουν σωτήρες, υπάρχει μονό ο δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή. Ένας αγώνας με αυταπάρνηση, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες, χωρίς μεγάλα λόγια..

Καλούμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες να πάμε την επόμενη Κυριακή ενωμένοι στο γνωστό δρόμο που έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε. Για να έχουμε μια Δημοτική Αρχή που θα ενώνει τον λαό, στον κοινό αγώνα, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας. Κανένας να μη λείψει από αυτό τον αγώνα μέχρι την επόμενη Κυριακή. Πολύ περισσότερο κανείς να μην λείψει από τον αγώνα μετά τις επαναληπτικές εκλογές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: