“Η απόπειρα νομιμοποίησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στο Περιστέρι είναι εγκληματική” – Δήλωση του Γιώργου Σιδέρη

Να κλείσουν τώρα οι θανατηφόρες εγκαταστάσεις – Να μεταφερθεί άμεσα το γκαράζ.

Εν μέσω πανδημίας και με τη λογική του “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” προσπαθεί η κυβέρνηση με την ανοχή της δημοτικής αρχής να περάσει τη νομιμοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στο Περιστέρι. Ο χώρος αυτός βρίσκεται παράνομα σε χώρο πρασίνου, το οποίο τόσο λείπει από την πόλη και όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί βλάπτοντας την υγεία των κατοίκων και των εργαζόμενων καθαριότητας. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση αν δυο θάνατοι εργαζομένων καθαριότητας και άλλες ασθένειες συναδέλφων τους σχετίζονται με τη λειτουργία του ΣΜΑ. Σε δήλωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, Γιώργος Σιδέρης, καλεί να φύγουν ΣΜΑ και γκαράζ και να αποδοθεί ο χώρος πρασίνου στους κατοίκους:
Η απόπειρα νομιμοποίησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) στο Περιστέρι είναι εγκληματική. Να κλείσουν τώρα οι θανατηφόρες εγκαταστάσεις – Να μεταφερθεί άμεσα το γκαράζ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης που με την ανοχή της δημοτικής αρχής εισάγει σε νομοσχέδιο τη νομιμοποίηση του ΣΜΑ Περιστερίου.

Με το άρθρο 92 του νομοσχεδίου με τον ψευδή τίτλο «Προσωρινή Λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» εγκρίνεται η χωροθέτηση των ΣΜΑ διαφόρων δήμων και μεταξύ αυτών και του ΣΜΑ Περιστερίου ο οποίος είναι εγκατεστημένος παράνομα σε χώρο κοινόχρηστου πρασίνου όπως και ολόκληρο το γκαράζ άλλωστε.

Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια με υποτιθέμενες “προσωρινές λύσεις”, παρατάσεις και με περιβαλλοντοκτόνες αποφάσεις των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν επιτρεπτό στη διοίκηση Παχατουρίδη να λειτουργεί αυτή τη βλαβερή εγκατάσταση σε βάρος της υγείας των κατοίκων και των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Τώρα μπαίνει η ταφόπλακα.

Αναπάντητα παραμένουν επίσης τα ερωτήματα της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου των OTA Αττικής στο αν και πόσο οι δυο θάνατοι εργαζομένων στη μεταφορά συμπιεσμένων απορριμμάτων από νεοπλασίες αλλά και άλλες ασθένειες εργαζομένων, σχετίζονται λειτουργία του ΣΜΑ.

Απάντηση δεν έχει δοθεί και στο τι μέτρα θα πάρουν για τον εντοπισμό ραδιενεργών αποβλήτων, που έχουν εντοπιστεί πολλές φορές από τα μηχανήματα της χωματερής στα οχήματα μεταφοράς συμπιεσμένων απορριμμάτων από το ΣΜΑ Περιστεριού. Η πρόταση της Σωματειακής επιτροπής στην αρμόδια αντιδήμαρχο να μπει μηχάνημα εντοπισμού στο αμαξοστάσιο που θα περνούν όλα τα απορριμματοφόρα πήρε αρνητική απάντηση γιατί “έχει μεγάλο κόστος” (!!!).

Και όλα αυτά στην εποχή της πανδημίας, σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη με το λιγότερο πράσινο στην Αττική. Φτάνει πια !! Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τους ΣΜΑ – Να κλείσει τώρα ο ΣΜΑ Περιστερίου και να απομακρυνθούν όλες οι εγκαταστάσεις του γκαράζ – Να γίνει ενιαίος χώρος πρασίνου με το άλσος

Γιώργος Σιδέρης,

δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: