Γιατί το σύστημα λατρεύει και υπερασπίζεται τη Μενδώνη;

Να βρείτε κάποιον να σας αγαπάει, όπως ο πρωθυπουργός την υπουργό πολιτισμού του.

Γιατί στηρίζει με τόση επιμονή ο Μητσοτάκης την Μενδώνη και δε θυσιάζει ένα πιόνι, για να γλιτώσει ο βασιλιάς; Να βρείτε κάποιον να σας αγαπάει, όπως ο πρωθυπουργός την υπουργό πολιτισμού του, θα λέγαμε αν θέλαμε να μιμηθούμε την τυποποιημένη ιδιόλεκτο των ΜΚΔ.

Δεν είναι μόνο ότι στο υπουργικό συμβούλιο έσπευσε να δώσει πλήρη κάλυψη στη Μενδώνη, υπενθυμίζοντας στους υπουργούς ότι κι αυτή τους είχε βοηθήσει στα δύσκολα, ούτε μόνο ότι μιλώντας χτες στη βουλή, ο Μητσοτάκης το μόνο που είχε να προσάψει στην υπουργό ήταν ότι χαρακτήρισε επικίνδυνο τον Λιγνάδη, υπονοώντας προφανώς ότι “πλήγωσε” το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου -ένα σχόλιο που παραπέμπει κατά κάποιον τρόπο στην κλισέ δήλωση “το μεγαλύτερο μου ελάττωμα είναι η ειλικρίνεια” που κάνουν πολιτικοί και καλλιτέχνες σε συνεντεύξεις.

Ο Μητσοτάκης λοιπόν, προσπαθώντας προφανώς να αντιστρέψει τα βέλη εναντίον του ίδιου και του κόμματός του για την στοργή και Προδέρμ που περιβάλλει ένα κυβερνητικό στέλεχος που δεν προέρχεται καν από τη ΝΔ, επιχείρησε ένα είδος αντίστροφης ψυχολογίας. “ρωτώντας ευθέως” τους επικριτές του “ποιο είναι το ένοχο μυστικό που τον συνδέει με την κυρία Μενδώνη”:

Κάποιοι λένε ότι υπάρχει ένα ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα με την κυρία Μενδώνη, το οποίο δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω. Ποιο είναι αυτό το μυστικό; Δε μας το λέτε τώρα; Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης. Να αφήνετε μία ομίχλη και μία θολούρα. Σας ερωτώ ευθέως. Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα με την κυρία Μενδώνη και δεν με αφήνει να την αποπέμψω;

Πάλι καλά που δεν πρόσθεσε και την αλήστου μνήμης προτροπή του Σημίτη, από το θερμοκήπιο του οποίου προήλθε η Μενδώνη πως, “αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στον εισαγγελέα”. Ας αφήσει λοιπόν τους μελοδραματισμούς ο κύριος πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει μυστικό, ούτε συνωμοσιολογίες και ψίθυροι κακόβουλων επικριτών της λαοπρόβλητης κυβερνήσεως. Υπάρχουν πολλοί και φανεροί λόγοι, που αποδεικνύουν ποια είναι η χρησιμότητα της Μενδώνη, τι συνδέει την τύχη της με τον Μητσοτάκη προσωπικά και την τύχη της κυβέρνησης συνολικά. Λόγοι τους οποίος έχει ομολογήσει ακόμα και ο ίδιος ο Μητσοτάκης κι άλλοι υπουργοί του.

Λένε πως τίποτα δε μένει κρυφό από τον ήλιο. Αλλά τα λένε και μόνοι τους ούτως ή άλλως.

Ας πάρουμε ενδεικτικά τα εύσημα που της απέδωσε ο πρωθυπουργός, πως: “Χάρη σε αυτήν προχωράνε πολύ μεγάλα έργα, που ίσως ενόχλησαν κάποιους, όπως το Ελληνικό και το μετρό Θεσσαλονίκης”, προσθέτοντας και άλλα κατορθώματα στη συνέχεια, όπως ότι “κατέστησε την Ακρόπολη προσιτή σε ΑμεΑ”, υπονοώντας προφανώς μεταξύ άλλων και το τσιμέντωμα με το οποίο γέλασε ο πλανήτης. Ενώ για τα Ελληνικό και το μετρό Θεσσαλονίκης -όπου συντελείται ένα πολιτιστικό έγκλημα που προκαλεί διεθνή κατακραυγη-, είναι σαφές ότι τα συχαρίκια έρχονται απευθείας από τα επιτελεία των επιχειρηματικών ομίλων, που ένιωσαν να ξεμπερδεύουν με ενοχλητικές φωνές, όπως αυτές των αρχαιολόγων και των κατοίκων που αντιδρούν.

Πριν από τον πρωθυπουργό, είχαν αναλάβει να μας εξηγήσουν την συγκλονιστική προσφορά της Μενδώνη τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης, που κολακεύοντας το ακροδεξιό προσωπικό και κομματικό ακροατήριο, έβαλε στο μείγμα και διάφορες θεωρίες για μοχθηρούς αριστερούς που στοχοποιούν την ακάματη υπουργό, όσο και διάφορα ενημερωτικά μέσα, που παρέθεσαν ακόμα και αναλυτικό κατάλογο των επιτευγμάτων της, τον οποίο δύσκολα θα είχε συντάξει καλύτερα ακόμα και προσωπικός σύμβουλος επικοινωνίας της Μενδώνη.

Δεν υπάρχει λοιπόν απορία καμιά. Πράγματι η Λίνα Μενδώνη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στο έργο που της ανατέθηκε, να καταστήσει τον πολιτισμό, ακόμα περισσότερο, ένα πεδίο κερδοφορίας ή διαφημιστικής προβολής επιχειρηματικών ομίλων, κι όπου αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον να μην αποτελεί εμπόδιο στην υγιή επιχειρηματικότητα των επενδυτών. Κι αν αυτό σημαίνει για την κυβέρνηση να αποδεχθεί το κόστος για την κακοστημένη παράσταση “Λίνα η εξαπατημένη”, που απολαύσαμε πριν λίγες μέρες, το αναλαμβάνει στο ακέραιο, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον.

Άξια η στήριξή της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: