Για την κινητοποίηση στα Κοίλα Κοζάνης

Μέσα στο Εκθεσιακό Κέντρο γίνονταν συνέδριο για την ανάπτυξη υπέρ του κεφαλαίου, έξω παραδίδονταν μαθήματα ανάπτυξης της καταστολής. Αλλά η προσπάθεια τρομοκράτησης των διαδηλωτών έπεσε στο κενό.

Μέσα γίνονταν συνέδριο για την ανάπτυξη υπέρ του κεφαλαίου, έξω παραδίδονταν μαθήματα ανάπτυξης της καταστολής.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης στα Κοίλα, είχαν δώσει αγωνιστικό ραντεβού σωματεία και φορείς της περιοχής, για να “υποδεχτούν” τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός μίλησε στο συνέδριο “για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία”.

Αιχμή των συνθημάτων των διαδηλωτών ήταν ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, αλλά και στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, είχαν στηθεί από νωρίς αρκετά μέτρα μακρυά από την είσοδο του εκθεσιακού κέντρου, για να σταματήσουν τους διαδηλωτές. Γύρω στις 7 το απόγευμα όμως η Αστυνομία (στη λογική της μηδενικής ανοχής) προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές χτυπώντας τους. Στα λίγα δευτερόλεπτα που κράτησε η σύγκρουση, είχε απομονωθεί ένας νεαρός διαδηλωτής τον οποίο οι δυνάμεις καταστολής είχαν ρίξει κάτω χτυπώντας τον και του περάσανε χειροπέδες.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές για μερικά δευτερόλεπτα δεν είχαν αντιληφθεί τη σύλληψη, γιατί γίνονταν πίσω από τις γραμμές της Αστυνομίας. Μετά από λίγο όμως το καταλάβανε και οργισμένοι προσπάθησαν να την σταματήσουν. Πράγμα που τελικά έγινε και ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μετά, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και έκλεισε με μικρή ομιλία του προέδρου του ταξικού Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ). Η κυβερνητική απόπειρα τρομοκράτησης των διαδηλωτών με το μαστίγιο της καταστολής, έπεσε στο κενό. Και τα σωματεία δηλώνουν αποφασισμένα να οργανώσουν με μεγαλύτερο πείσμα τη λαϊκή πάλη.

Γιάννης Κυράνης (Error.gr)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: