Τουλάχιστον 11 κρούσματα σε κατάστημα του Σκλαβενίτη – Εγκληματική η αμέλεια της εργοδοσίας

Στο κατάστημα υπήρχαν κρούσματα από το περασμένο Σάββατο, αλλά η λειτουργία του συνεχίστηκε κανονικά. Οι έλεγχοι στους εργαζόμενους έγιναν μόλις χτες και διαπιστώθηκαν 11 νέα κρούσματα!

Ο πιο επικίνδυνος εχθρός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εν μέσω πανδημίας είναι η καπιταλιστική απληστία για το κέρδος, που μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την υγεία μας.

Αυτό επιβεβαιώνεται από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των Σούπερ Μάρκετ, με τις μεγάλες αλυσίδες να κάνουν χρυσές δουλειές τους τελευταίους μήνες, αλλά να εγκληματούν εις βάρος της υγείας των εργαζόμενων και να μην παίρνουν στοιχειώδη μέτρα για την προστασία τους.

Μετά από αντίστοιχα περιστατικά σε άλλες αλυσίδες, ο Σκλαβενίτης -που έχει τη φήμη του “καλού αφεντικού”- έδειξε πόσο νοιάζεται για τους δικούς του εργαζόμενους. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κάποιοι εργαζόμενοι στο μεγάλο κατάστημα του Σκλαβενίτη στο Πάρκο Τρίτση, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, κάτι που ήταν γνωστό ήδη από το περασμένο Σάββατο. Παρόλα αυτά, η εργοδοσία επέλεξε συνειδητά να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του καταστήματος, χωρίς να παρθούν καν τα στοιχειώδη μέτρα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που υποβλήθηκαν σε ελέγχους μόλις χτες (δηλαδή με πέντε μέρες καθυστέρηση).

Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν άλλα 11 κρούσματα και το πολλαπλό κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που αποσκοπεί αποκλειστικά στο κέρδος και το έχει ως απόλυτη προτεραιότητα.

Μοναδική ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους είναι το Σωματείο τους και ο συλλογικός αγώνας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: