To σάιτ του Κούλογλου αφήνει στην άκρη τις ίσες αποστάσεις μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ

Το κυβερνητικό αφήγημα για το ΠΑΜΕ που “ματαίωσε” το συνέδριο της ΓΣΕΕ σερβίρει στην πιο καθαρή μορφή του χωρίς φιοριτούρες ουδετερότητας η σελίδα του κυβερνητικού ευρωβουλευτή.

Αν χθες το left προσπαθούσε να εμφανιστεί “ουδέτερο” απέναντι σε “καβγάδες για την καρέκλα” μεταξύ ΠΑΜΕ και πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, το tvxs του ευρωβουλευτή του Σύριζα Στέλιου Κούλογλου δεν ένιωσε καμία τέτοια ανάγκη, προπαγανδίζοντας απερίφραστα αυτό που αποτελεί και την πραγματική γραμμή του κόμματός του: Το ΠΑΜΕ διαλύει τη ΓΣΕΕ.

“Το ΠΑΜΕ ματαίωσε το συνέδριο της ΓΣΕΕ” τιτλοφορείται λοιπόν το δημοσίευμα, υποδεικνύοντας με το καλημέρα τον “ένοχο” για τη μη πραγματοποίηση μιας υποτίθεται κορυφαίας διαδικασίας για την οργάνωση του εργατικού κινήματος. Αμέσως από κάτω, σε περίπτωση που κάποιος δεν κατάλαβε, επαναλαμβάνεται ο ίδιος ισχυρισμός: “Έπειτα από παρέμβαση του ΠΑΜΕ, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Καλαμάτα.”

Στη συνέχεια υιοθετείται πλήρως το αφήγημα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ περί “βίαιης εισβολής μελών του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ”, όπως και οι καταγγελίες για “απούσα αστυνομία παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις”. Όχι απλώς μεταφέρει δηλαδή τις κατηγορίες Παναγόπουλου και των άλλων εργατοπατέρων, αλλά τις θέτει κι εκτός εισαγωγικών, σαν να επρόκειτο για αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

Ακολουθεί για ξεκάρφωμα “αντικειμενικότητας” ένα απόσπασμα από την ομιλία του Γιάννη Τασιούλα από την Ομοσπονδία Οικοδόμων ώστε να δοθεί – υποτίθεται – και η πλευρά του ΠΑΜΕ.

Για να μη μείνουν όμως “λάθος εντυπώσεις” στον αναγνώστη, το κείμενο κλείνει με τη σπαραξικάρδια έκκληση Παναγόπουλου, από το θρυλικό πια βίντεο μέσα από το ξενοδοχείο όπου “αποκλείστηκαν” οι εργατοπατέρες.

Λέξη δεν υπάρχει, πέρα από την παράθεση του αποσπάσματος του Τασιούλα για το όργιο νοθείας όλο αυτό το διάστημα, για τα καμώματα Καραγεωργόπουλου, για την προσπάθεια να μοιραστούν κάρτες αντιπροσώπων σε καλαθάκια με συκαλάκι από τις καμαριέρες του ξενοδοχείου. Λέξη για το ότι εκείνοι που στ’ αλήθεια φοβούνται ένα πραγματικό συνέδριο βάσει όσων προβλέπει το καταστατικό είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ και κανένας άλλος.

Όποια τακτική όμως κι αν επιλέξουν τα συριζαϊκά ΜΜΕ, είτε της θεωρίας του “διπόλου ΠΑΜΕ – ΓΣΕΕ”, είτε της στοχοποίησης του ΠΑΜΕ ως αποκλειστικού υπεύθυνο για το ναυάγιο του συνεδρίου, η αλήθεια είναι πεισματάρα και θα αναδεικνύεται συνεχώς κόντρα σε κάθε απόπειρα διαστρέβλωσης και συσκότισης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: