Τι κοινό έχει ένας ταξιτζής με έναν κομμωτή; – Έχουν κοινό αντίπαλο και κατεβαίνουν στον δρόμο…

Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει δωράκια εκατομμυρίων στις επιχειρήσεις, αφήνει τους μικρούς επαγγελματίες αβοήθητους, στο χείλος της καταστροφής.

Όσοι πέρασαν χτες το πρωί από το κέντρο της Αθήνας -ή και σε άλλες πόλεις- μπορεί να πέτυχαν κάποια από τις πολλές συμβολικές κινητοποιήσεις-παρεμβάσεις Σωματείων που συσπειρώνονται στην ΟΒΣΑ (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής), έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Υγείας και το Δημαρχείο.

Τι είναι και τι θέλει η ΟΒΣΑ; Μικροεπαγγελματίες, που βλέπουν την κυβέρνηση να χαρίζει εκατομμύρια -σαν καραμέλες- στα μονοπώλια, ενώ αυτοί βρίσκονται σε απόγνωση και στο όριο της επιβίωσης. Και τα αιτήματά τους ήταν απλά: α) μέτρα προστασίας, β) και αξιοπρεπές εισόδημα. Τα απλά και αυτονόητα, που είναι δύσκολο να γίνουν σε αυτό το πλαίσιο, αλλά αδύνατο να κατακτηθούν χωρίς αγώνα.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από το portal του 902 που δείχνουν τι ενώνει την “κίτρινη φυλή” και τον ταξικό αγώνα των ταξιτζήδων με την “Αδελφότητα”, το αντιπρ. Σωματείο των Κομμωτών.

Και όχι, δεν είναι η κουβέντα που μπορείς να πιάσεις σε ένα ταξί ή στο κομμωτήριο. Είναι η πολιτική που τους γονατίζει οικονομικά, αλλά τους κάνει να ξεσηκωθούν ενάντια στην αδικία.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: