“Συνεργάτης” ή άνεργος; – H efood μετατρέπει τους διανομείς από ήρωες σε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα!

Η εταιρεία εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με χαμηλή αξιολόγηση, με το δίλημμα ή άνεργος ή «συνεργάτης». Όπου συνεργάτης εννοείται, η εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης που φωτογραφίζει το freelancer, προβλέπεται 6μηνη ορισμένου χρόνου σύμβαση και απαλλάσσει την εταιρεία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, πληρώνοντας με το κομμάτι.

Αν κάποιος θέλει να καταλάβει τι σημαίνει “συνεργατικό μοντέλο”, δε χρειάζεται να έχει πολλές γνώσεις. Αρκεί πχ να έχει διαβάσει την ιστορία του Αστερίξ με τον Φοίνικα έμπορο και τους… συνεργάτες του.

Αυτό ακριβώς το μοντέλο θέλει να εφαρμόσει η e-food, πατώντας πάνω στο νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη, απειλώντας με απόλυση όσους εργαζόμενους δε συμμορφωθούν. Ένας νόμος που όσο τον ξεψαχνίζει κανείς, τόσο βρίσκει μαργαριτάρια και δωράκια για τις επιχειρήσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής.

H efood μετατρέπει τους διανομείς από ήρωες σε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα!

Η ενημέρωση που είχαν πολλοί συνάδελφοι διανομείς από την εταιρεία για μη ανανέωση της σύμβασης τους και μετατροπή στο «συνεργατικό» μοντέλο σημαίνει απολύσεις.

Η μη ανανέωση των 3μηνων συμβάσεων μέσω της δουλεμπορικής εταιρείας MANPOWER GROUP αποδείχτηκε το εργαλείο της EFOOD, ώστε όποτε την συμφέρει, να απαλλάσσεται από τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των διανομέων. Τέτοιο εργαλείο είναι και η αξιολόγηση με τα batch, όπου με τα λεγόμενα κριτήρια παραγωγικότητας αυξήθηκε η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι μεγάλες αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης.

Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ!, όσα είχαν ειπωθεί στις συνεντεύξεις και την εκπαίδευση σχετικά με το ότι στον ένα χρόνο εργασίας όσοι είναι με την MANPOWER αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους.

Μάλιστα η εταιρεία εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με χαμηλή αξιολόγηση, με το δίλημμα ή άνεργος ή «συνεργάτης». Όπου συνεργάτης εννοείται, η εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης που φωτογραφίζει το freelancer, όπου προβλέπεται 6μηνη ορισμένου χρόνου σύμβαση που απαλλάσσει την εταιρεία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα πληρώνοντας με το κομμάτι.

Τακτική που ακολουθεί έτσι κι αλλιώς η πολυεθνική DELIVERY HERO σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται και με αυτό τον τρόπο ανταγωνίζεται και όλες τις υπόλοιπες.

Κανένας συνάδελφος διανομέας δε πρέπει να δεχτεί να του επιβάλλει η εταιρεία το «συνεργατικό» μοντέλο. Αυτό το μοντέλο δεν εφαρμόζεται από την εταιρεία για να επωφεληθούν οι μόνιμοι διανομείς. Αλλά για να απαλλαγεί από τα δικαιώματα όσων δουλεύουν σταθερά και έχουν ήδη πολλές ανανεώσεις 3μηνων συμβάσεων.

Καμιά δικαιολογία της εταιρείας δε γίνεται δεκτή, ειδικά τη στιγμή που κυριαρχεί στο κομμάτι της διανομής σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και τα κέρδη που έχει βγάλει από τη σκληρή δουλειά των διανομέων και όλων των εργαζομένων της εταιρείας είναι υπέρογκα.

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους διανομείς στην EFOOD να οργανωθούν , και να παλέψουμε οργανωμένα κόντρα στα σχέδια της εταιρείας.

Να αντιδράσουμε με στόχο διεκδικήσουμε τα δικά μας συμφέροντα :

ΝΑ ΑΠΑΙΤHΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

• Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την EFOOD με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Να ενταχτεί το επάγγελμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
• Να οριοθετηθούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
• Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες , όπως στο καύσωνα , το παγετό κ.α.
• ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές
• Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων
• Εταιρικό μηχανάκι με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας σε συντήρηση και ότι έξοδα απορρέουν από την χρήση του.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (Γλάδστωνος 3, Ομόνοια) την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: