Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ανατρέψουμε την συνδικαλιστική «μαφία» από παντού

Ο κύκλος των νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων ξεκινά στην Αθήνα την Τρίτη 25 Φλεβάρη με συγκέντρωση στο χώρο που επέλεξαν οι μετρ της απεργοσπασίας, η συνδικαλιστική «μαφία» της πλειοψηφίας στην ΓΣΕΕ, προκειμένου  να πραγματοποιήσει το συνέδριο – παρωδία στο Καβούρι.

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, ύστερα από τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Ελλάδα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που βάδισε (κατ’ επιταγή του ΣΕΒ) στα χνάρια του νόμου Κατρούγκαλου, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.

Ο κύκλος των νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων ξεκινά στην Αθήνα την Τρίτη 25 Φλεβάρη με συγκέντρωση στο χώρο που επέλεξαν οι μετρ της απεργοσπασίας, η συνδικαλιστική «μαφία» της πλειοψηφίας στην ΓΣΕΕ, προκειμένου  να πραγματοποιήσει το συνέδριο – παρωδία στο Καβούρι.

Καταγγέλλουμε την στηριζόμενη από την κυβέρνηση και την εργοδοσία συνδικαλιστική «μαφία», που έχει απαξιώσει την ΓΣΕΕ και κρατά όμηρους τους εργαζόμενους,  γιατί:

*         Επιχειρεί να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο με νόθους συνέδρους με εργοδότες διευθυντικά στελέχη και σωματεία σφραγίδες ώστε να έχουν τη δύναμη την επόμενη μέρα να βάλουν πλάτη στο τσάκισμα δικαιωμάτων, συντάξεων, μισθών. Για αυτό καλεί τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την αστυνομία, μπράβους και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να ελέγξουν την διαδικασία.

*        Αναπαράγει τη λάσπη που πετά ο Υπουργός Εργασίας απέναντι στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα, απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα συμφέροντα των μεγαλο-εργοδοτών.

*        Έβαλε εμπόδια στην πραγματοποίηση της απεργίας στις 18 Φλεβάρη, μιλώντας για «κομματικούς μηχανισμούς» και ότι γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα»! Δεν είναι τίποτα για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ η σύνταξη στα 67, οι παραπέρα συρρίκνωση των ΒΑΕ, η οριστική κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

*         Δεν λέει κουβέντα για το νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τον περιορισμό των συλλαλητηρίων, που δίνει την δυνατότητα στην αστυνομία να αποφασίζει εκείνη ποια συλλαλητήρια είναι νόμιμα και ποια όχι, ποια συλλαλητήρια θα διαλύονται (ακόμα και με τη χρήση βίας).

Η κυβέρνηση θα έχει τεράστια ευθύνη αν βάλει πλάτη για να προχωρήσουν αυτές οι μεθοδεύσεις.

Τα συνδικάτα ανήκουν στους εργαζόμενους και όχι στην κυβέρνηση και τους εργοδότες.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν πώς να συζητάνε για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, να οργανώνουν τη πάλη τους να κάνουν αρχαιρεσίες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αγωνιστικά να ανατρέψουμε την συνδικαλιστική «μαφία» από παντού, παραδίδοντας τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, ακολουθώντας αποφασιστικά το παράδειγμα του Ε.Κ.Πάτρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να επιβάλουμε με την παρουσία μας να γίνει πραγματικό Συνέδριο, με πραγματικούς αντιπροσώπους πάνω σε θέσεις  για την οργάνωση της πάλης προς όφελος των εργαζομένων.

Να μην επιτρέψουμε σε μπράβους και σε αστυνομία να επιβάλουν την παρουσία τους στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Έξω η «συνδικαλιστική μαφία», οι εργοδότες, οι «νόθοι» και τα τσιράκια τους απ’ όλα τα συνδικάτα, παλεύουμε για να γίνει η ΓΣΕΕ συνομοσπονδία των εργατών και όχι αυτό που είναι σήμερα,  ο προθάλαμος εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ΣΕΒ..!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: